İstanbul Kartal'da çaldıkları ciple kaçmaya çalışan 2 şahıstan biri, cip sahibinin yakın gözetmesinin silahından çıkan mermiyle yaşamını kaybetti. Vasıtanın daha önceki İBB Başkanı Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'a ait olduğu bilindi. Çaldığı ciple kaçan bireyi vuranın ise Barış Dalan'ın yakın gözetmesi olduğu belirtildi.

Hadise sabah saatlerinde Orhantepe Semti, Orhangazi Sokağı Kırgülü Cadde’ta alana geldi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dragos’ta bir siteden Bedrettin Dalan’ın oğlu Barış Dalan’a ait cip çalışırken, konutun önüne bir arabayla gelen 3 şahıstan biri lüks cipi çalarak kaçmaya başladı. Bu sırada 2 kuşkulu ise geldikleri vasıtayla hadise yerinden kaçtı.

YAKIN KORUMALAR PEŞİNE DÜŞTÜ

Barış Dalan’ın yakın gözetmesi olan Cemal G. ve Ergin Ç. bir arabayla kuşkulunun peşine düştü. Kovalamaca sırasında Cemal G.’nin açtığı ateş neticeyi cipin sürücü koltuğundaki kimliği henüz tanımlanamayan şahıs başından vuruldu. Hakimiyetsiz kalan cip, bir servis taşıtına çarparak durdu. Vakayla alakalı çalışma başlatan Hadise Yeri Analiz Şube Müdürlüğü takımları cipte yaptığı analizde 3 kurşun kovanı buldu.

54ae2cc179eeb266cb359d8d953ea8a0

ÖZEL KORUMALAR POLİSE TESLİM OLDU

Öte yandan Barış Dalan’ın yakın gözetmesi olan Cemal G. ve Ergin Ç. Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Barış Dalan’ın özel gözetmelerinin Asayiş Şube Müdürlüğüne teslim edileceği bilindi.

Kaynak: DHA