Egzersiz ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, egzersiz hayatındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyeleri ile Alıştırma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Buluşma Salonu’nda bir araya geldi.

TİSK Idare Heyeti Başkanı Bağımsızlık Burak Akkol ve beraberindeki heyeti kabul eden Alim, egzersiz hayatındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TİSK Idare Heyeti Başkanı Akkol, toplantıda, Bakan Bilgin’e Kısa Alıştırma Ödeneği uygulamasının sene sonuna kadar devam etmesi yönündeki taleplerini de iletti.

Toplantıda, Esnek Alıştırma modeline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Bilgin, “Esnek çalışma modellerinin şipşak yaygınlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki 20 yılda olacakları pandemi öne çekti. Elastik egzersiz modellerini güvenceli esnek çalışmaya dönüştürmek zorundayız.  Mevzuatımızdaki eski kurumsal ilişkilerin parçası olan düzenlemelerin yerini yenilerinin alması gerekli” dedi.

İŞYERLERİ İÇİN YENİ TATBIK

Sendikalı işyeri temsilcileri ile konuşmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Bilgin, “Sendika bununla beraber tabiri caizse merdiven altı işletmecilik anlayışının kapısını kapatır. Kayıt dışılığı önleyecek manâlı bir kurumdur. Sizinle şunu paylaşmak isterim; Önümüzdeki dönemde Sendikalı aynı zamanda aidat borcu olmayan işyerlerine mavi bayrak beyaz sancak gibi bir uygulamaya geçeceğiz. Bu uygulama, marka tescili olacak. Bu bizim için gurur kaynağı, işletmelerimiz için de özgüven yaratacak bir durum” diye konuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Calisma-Bakani-acikladi-Esnek-calisma-modellerinin-hizla-yayginlastigi-bir-donemden-geciyoruz/252151