Cam ürünlerde gıdaların tadı, kokusu değişmeden uzun süre saklanır. Cam içindeki maddelerle kimyasal ve mikrobiyolojik etkiye girmez. Ürünlerin daha sağlıklı saklanmasını sağlar, çünkü camın gaz ve buhar geçirgenliği yoktur. Toptan cam ürünleri Cam ısıya dayanıklı ve şeffaftır, dolayısıyla diğer ambalajlardan daha kullanışlıdır. Dünyada son yıllarda en çok konuşulan konulardan biri; çevre nasıl korunmalı ve ambalajların geri dönüşümü. Cam, dönüşüm sayesinde tekrar tekrar kullanılabilir, bir doğa dostudur. Hammadde açısından en çok kullanılan 3 çeşit cam vardır.
Soda Camı: En çok kullanılan cam harmanıdır. İçinde Sodyum Klorür (soda) kullanıldığından bu isimle anılır. Ve bundan elde edilen ürünler ‘soda camından yapılmış cam eşya’ olarak tanımlanır.
Kristal Cam: Bileşiminde kurşunoksit olduğundan ‘Kurşunlu Kristal’ ya da ‘Kurşun Kristali’ diye tanımlanır. Optik özellikleri olan bir cam türüdür ve bu tür ürünler soda camına göre daha parlaktır. Bu tür cam eşyaları üzerindeki ‘Lead Crystal’ ya da ‘%24 Pbo’ etiketinden tanıyabilirsiniz, dekorlu ya da dekorsuz olabilirler.
Borosilikat Camı: Bor ve silikat harmanlıdır. Termal şoklara dayanıklıdır ve bu sayede ısıya dayanıklı mutfak, fırın kapları, ‘Borcam’ gibi ve laboratuvar eşyaları olarak kullanılırlar.