İstanbul’un yeni sembolü olması beklenen Çamlıca Kulesi’nin 29 Mayıs’ta İstanbul’un Fetih tarihinde törenle açılacağı kaydedildi.

Kuleyi yılda 4,5 milyon kişinin ziyaret etmesini beklediklerini belirtilirken; kulenin tamamlanması ile birlikte bütün antenler kaldırılarak Çamlıca tepesi eski güzelliğine kavuşturuldu.

İstanbul'un yeni sembolü olması beklenen Çamlıca Kulesi'nin 29 Mayıs'ta İstanbul'un Fetih tarihinde törenle açılacağı kaydedildi.

İstanbul'da yayınların verildiği 28 antenin sökülerek tek anten haline getirildiği ve mimari yapısı ile İstanbul'un sembolü haline gelen Çamlıca Kulesinin açılışı için geri sayım başladı. Dış kaplamaları tamamlanan ve peyzaj çalışmaları yapılan Çamlıca Kulesi'nin 2019 yılının temmuz ayında hizmete açılması planlanmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca TV-Radyo Kulesi, İstanbul'un en yüksek noktalarından biri olan Ufak Çamlıca'da inşa edilmektedir. TV kulesi olmaktan öte, her iki korulukta da yer alan kuleleri tek bir yapıda toplayacak sembol bir inşa olacaktır" demişti.

4.5 MİLYON KİŞİ ZİYARET EDECEK

Kuleyi yılda 4,5 milyon kişinin ziyaret etmesini beklediklerini belirtilirken; kulenin tamamlanması ile birlikte bütün antenler kaldırılarak Çamlıca tepesi eski güzelliğine kavuşturuldu.

Bu yatırımla ilk önce radyo vericilerinin, vakit içinde de televizyon vericilerinin tek bir kule üstünde toplanmıştı. Büyük Çamlıca'da 25, Küçük Çamlıca'da ise 3 almak üzere toplam 28 anten bulunuyordu. Laf konusu antenlerin hizmet verdiği radyoların yayınları gruplar halinde Ufak Çamlıca Kulesi'ne taşınacak. Küçük Çamlıca Kulesi'nde yapılan ikinci yayınlama testleri de tam başarıyla tamamlandı.

99 radyonun benzer anda hakiki yayın testleri yapıldı. Bütün radyo yayınlarını Çamlıca Kulesi'ne taşıyarak yayınları buradan verilmeye başladı.

3,5 kilovatlık güçten azami güç 5 kilovata kadar olan ikinci testler de başarıyla tamamlandı. hemen da yayınlar başarıyla hiçbir can sıkıntısı yaşanmadan devam ediyor. Yayınlama süreci radyocularla birlikte yürütülüyor. Televizyon yayınları da yapıldı. Tüm testler fazla başarılı bir şekilde sonuçlandı.

398 METRE YÜKSEKLİKTE RESTORAN

Kulede 39 ve 40'ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunuyor.

SEYİR TERASI YAPILDI

Hem kulenin 33 ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki bambaşka seyir terasının da yapıldı. Kuleye iniş ve çıkışta ise son derece seri ve çağdaş asansörler bulunuyor. Tüm hazırlıkları tamalanan Çamlıca Kulesi'nin 29 Mayıs İstanbul'un fetih tarihinde düzenlenecek törenle açılışının gerçekleştirileceği kaydedildi.

Sabahleyin

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Camlica-Kulesi-nin-acilis-tarihi-belli-oldu/250842