Çanakkale Savaşları'nın 101'inci yıldönümünde düzenlenen 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü'ne katılan izcilerin etkinlik öncesi konakladığı Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nda, ortaokul ve lise öğrencilere silahlı atış talimi yaptırıldığı iddiası Valiliği harekete geçirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca 25 Nisan'da düzenlenen 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü'ne katılan izcilerin etkinlik öncesi kaldığı Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nda ortaokul ve lise öğrencisi çocuklara silahlı atış talimi yaptırıldığı iddiaları, bazı köşe yazarları tarafından kaleme alındı, basın yayın organlarında yer aldı.
İddialarla ilgili olarak bazı fotoğraflar da sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta dolaşmaya başladı. Çanakkale Valiliği, iddialarla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

“Vahdet gazetesi köşe yazarı Kerime Yıldız'ın köşe yazısı ve Oda TV'de yayınlanan Gençlik kampında silah talimi ile ilgili haberler üzerine konu araştırılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmış, ilgililer tek tek çağrılıp ifadeleri alınıp savcılıkça işlem yapılacaktır. Konya'dan kampa katılan bir öğretmenin yanında getirdiği havalı tüfeklerle böyle bir fotoğraf çektirilmiş olduğuna ilişkin bir izlenim edinilse de Savcılık tarafından konu soruşturma kapsamına alınmıştır."