Cartier Hakkında
Fransız kökenli olan lüks bir markadır ve bu sebeple yüksek gelirli insanlara hitap eder. Cartier markası dünya çapındadır. Faaliyetleri 125 ülkeye yayılmış ve kendi adına yaklaşık olarak 200 mağazası bulunur. Çeşitlendirilen ürünleri bu satış yerlerinde tecrübeli çalışanlarca satılmaktadır. Markanın ayrıca çevrimiçi alışveriş yapanların devamlı artış gösteren isteklerini karşılayabilmek için çevrimiçi mağazalar açmıştır. Cartier ürünleri, dünyanın her noktasındaki kaliteli tatil köyleri ve oteller gibi seçkin satış noktaları vardır.
Cartier, ağırlıklı bir şekilde saat ve mücevher alanında yüksek kalitede ürünleri içermektedir. Bu, niş müşterilere yönelik özelleştirilmiş ürünler sağlayan ve 1.sınıf ve yüksek kalitede ürünler tasarlayan bir firmadır.

Cartier Pazarlama Stratejisi
Cartier pazarlama karmasında yer alan ürünler, bilezikler, küpeler, yüzükler, kolyeler ve broşlar, saatler vb. gibi 1.sınıf ürünlerdir. Cartier ayrıca Tutti Frutti, Panthere, Cartier Diamonds gibi özel son koleksiyonlar gibi diğer ürünler de insanların kullanımı için sağlanmıştır. Bunlar, firmanın imajında önemli etkisi bulunan firmanın üst seviye koleksiyonlarıdır. Tasarım eşsiz ve bu ürünlerin mükemmel kalitesi olabilmesini sağlamaktadırlar.
 

Saat segmentinde birçok saat çeşidi yer almaktadır. Cartier’in kadın ve erkek saatleri vardır, bunlar da farklı kategoriler de yer almaktadır. Firma, ürünlerini çanta, gözlük, koku, deri eşya, çakmak, kol düğmesi, anahtarlık, kemer, yazı gereçleri vb. gibi diğer segmentlere ayrılmıştır.
Cartier pazarlama stratejisinde reklam stratejisi ve tanıtım; İnsanlar, firma ve sunmak zorunda olduğu ürünün kalitesi ile ilgili ağızdan ağza sözler ile markanın farkındadır.
Cartier’in pazarlama karmalarında promosyon stratejisi, farklı kanallar ile kapsamlı bir şekilde pazarlamaya odaklanmaktadır. https://www.entropia.club/tr/cartier/ sitesini ziyaret ederek tüm modelleri görebilirsiniz.
 

.