Kabul edilen teklife kadar, 30 Nisan 2021 tarihine değin karşılıksız çek düzenleme suçundan hükümlü olanların cezalarının infazı durdurulacak.

Bu suçların infazı daha önceki hukuki düzenlemeyle 24 Mart 2020’ye kadar durdurulmuştu. Çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birini 30 Haziran 2022’ye kadar, kalan borcu ise bu tarihten itibaren ikişer ay arayla 15 eşdeğer taksitte ödemeleri halinde mahkumiyet tüm sonuçları ile ortadan kalkacak.
 
Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre kambiyo mevzuatı uyarınca etkinlik gösterecek firmalara, faaliyet izni ya da yetki belgesi verilmesi aşamasında, keza katılımcıların finansal gücünün tespiti ayrıca de piyasaya girişlerin kontrolü amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığına 6 milyon lirayı geçmemek üzere aidat alma yetkisi veriliyor. 

Teklifteki diğer bir maddeye göre; tasarruf finansman şirketlerinin tasfiyesi TMSF kadar yürütülecek. Düzenlemeye tarafından; bankalar dahil muhtelif şirketlerin çözümleme, tasfiye ve yönetimi konusunda ihtisas kurumu olması ve tasfiye sürecinin hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu göre tasfiyesine karar bahşedilen şirketlerin tasfiye süreci Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) göre yerine getirilecek.

İşletme belgesi almayan tütün üreticisine 6 ay vakit

Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan ya da bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik getirilen cezanın yürürlük tarihi 1 Ocak 2022 tarihine ertelendi.

Rekabet Kurulunda 2 sene kısıtlaması 

Rekabet Kurulu Başkanı ve üyeleri, üyeliklerinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, görevden ayrıldıkları tarihten önceki iki yıl içinde kanun kapsamındaki soruşturmaların konusu sektörlerde tayin alamayacak. Görevden ayrıldıkları tarihten önceki iki yıl içinde soruşturmada raportör olarak görevlendirilen meslek personeli ile bu vakit içinde soruşturmayı yürüten personelin gözetiminden sorumlu daire başkanı ve ilgili daire başkan yardımcısı ile başkan yardımcısı da Rekabet Kurumundan ayrılmalarından itibaren iki yıl süreyle, soruşturma konusu olan sektörlerde görev üstlenemeyecek. Teklifteki öteki bir maddeye kadar; Kovid-19 salgını nedeni ile gerçekleştirilemeyen kooperatif genel kurul toplantıları için kooperatiflere ilave 3 ay zaman veriliyor. Kooperatifler, genel kurullarını 31 Ekim 2021'e kadar yapabilecekler. 

Dünya

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cekini-odeyemeyene-bir-imkan-daha-saglandi/253109