CHP, TBMM'de çocuklar için alternatif 23 Nisan resepsiyonu düzenledi.TBMM Baskanligi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'nda geleneksel olarak yapilan resepsiyonu artan terör olaylari nedeniyle iptal etmesi üzerine, CHP çocuklar için TBMM'de alternatif bir 23 Nisan resepsiyonu yapmak için TBMM Baskanligi'na hizmet alimi karsiliginda basvuru da bulunmustu. TBMM Baskani Ismail Kahraman'in resepsiyona yer, garson ve teknik destek hizmet alimina onay vermemesi CHP'lilerle aralarinda gerginlige neden olmustu. CHP'nin bu konulardaki hizmet alalim teklifine Meclis Baskani Kahraman olumsuz yanit vermesi üzerine CHP resepsiyonu garson ve diger hizmetler dahil olmak üzere disaridan kendi imkanlariyla getirerek düzenledi.

ÇIFTER MINDERLE BOYLARI YÜKSELTILDI
TBMM CHP Grup Toplanti Salonu Türk bayraklari ve balonlarla süslenirken, Türkiye'nin dört bir yanindan gelen çocuklar da milletvekili siralarina oturdu. Grup toplantisinin yapildigi Divan Baskanligi kürsüsüne oturtulan miniklerin boylari kisa kalinca sandalyelerine çifter minderler konularak bu sorun ortadan kaldirildi.

Kiliçdaroglu salona girerken çocuklarla tokalasti daha sonra çocuklarla öz çekim yapti.


DIVAN BASKANI, GAZETECILERE KIZIP GÖZYASI DÖKTÜ
Divan Baskanligi görevi verilen Alara Tuncer adindaki ilkögretim ögrencisi, oturumu açtiktan sonra sirasiyla konusmaci çocuklara tek tek söz verdi. Ancak Kiliçdaroglu'nun fotograf ve görüntüsünü alan foto muhabiri ve kameramanlari birkaç kez uyaran Alara Tuncer, "Burada baskan benim, lütfen kürsünün önünü bosaltin, yeterince fotograf ve görüntü almadiniz mi? Buraya arkadaslar kaç aylardir çalisarak gelip konusma yapiyor, lütfen biraz saygi gösterin, orayi bosaltin veya disari çikin" diye ikaz ederken gözyaslarina hakim olamayarak ağladı.

BAHÇEDE RESEPSIYON
Daha sonra Kiliçdaroglu, çocuklarla sakalasarak bahçede düzenlenen resepsiyona katildi. Burada çocuklara çesitli hediyeler verilirken kisa süreli izdiham yasandi. Pasta ve meyve suyu ikraminda bulunuldu. Terör olaylari nedeniyle müzik dinletisi yapilmadi. Kiliçdaroglu Eskisehir'den gelen down sendromlu çocuklarla yakindan ilgilenerek fotograf çektirdi.