Cumhuriyet Ulus Partisi CHP Eyüpsultan İlçe Teşkilatı binasına gelen bir grubun çıkardığı münakaşada darp edilen 3 şahıs yaralandı. CHP İstanbul Şehir Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bu akşam ilçe binamıza bir atak oldu. Silah kullanıldığı doğrultusunda en azından bende bir bilgi yok. İlçe başkanımız ve idareyicilerimiz kaba güçle darp edilmişler" dedi.

Vaka, akşam saatlerinde CHP Eyüpsultan İlçe Teşkilatı binasında alana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilçe binasına gelen bir grup, henüz belirsiz bir sebeple CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek'in de aralarında olduğu CHP'liler ile tartıştı. Kavga kısa zamanda münazaraya dönüştü. Çıkan münakaşada İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, Nuri Telek ve Ali Haydar İskar adlı üç partili yaralandı. Yaralıların gidişatlarının iyi olduğu bilindi.

"BU AKŞAM İLÇE BİNAMIZA BİR SALDIRI OLDU"

Vaka yerine gelen CHP Şehir Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazetecilere kısa bir söyleme yaparak, "Bizde vaziyeti kavramaya çalışıyoruz. Güvenlik eforları vaziyeti netleştirip bize bilgi verdikten sonra kavramış olacağız. Bu akşam ilçe binamıza bir atak oldu. Silah kullanıldığı doğrultusunda en azından bende bir bilgi yok. İlçe başkanımız ve idareyicilerimiz kaba güçle darp edilmişler. Şimdi yaralanan idareyicilerimiz ve ilçe başkanımızı sağlık kurumuna gönderdik. Hayati riskleri yok. Bedenlerinin muhakkak bölgelerinde yaralanmalar var. Toplam 3 şahıs. Silahla yaralanma yok. Yaralılarımız kaba güç darp sebebiyle yaralılar" dedi.

BİR KUŞKULU NEZARETİNE ALINDI

İHA'nın haberine göre yaşanan hadisenin ise CHP'nin Eyüpsultan'da gösterdiği belediye başkan adayının değişik bir grup tarafından güzel karşılanmaması sebebiyle çıktığı ileri sürüldü. Hadisenin faili olduğu iddia edilen kuşkulu M.S.A.'nın ise nezaretine alındığı bilindi.
Mevzuyla alakalı ayrıntılı analiz devam ediyor.

"PARTİMİZE MÜTEVECCİH BİR SALDIRI"

Cumhuriyet Ulus Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Sami Akçiçek ve birliktesiki kurul Eyüpsultan İlçe Polis Merkezine gelerek şikayet müracaatında bulundu. Akçiçek ve birliktesikiler karakol çıkışı reelleşen vaka ile alakalı gazetecilere söyleme yaptı. Akçiçek, “Vaka ilçe başkanlığında idare heyetimizde ve teşkilatımızla olan bir tartışma değil, bir hücumdur. Saldırıyı yapan birey de partimizden aday adaylığı müracaatı yapmış, uyuşamadığı için de bu çirkin hadiseyi azmettirmiştir. Bireyimize değil partimize müteveccih bir hücumdur. Bununla alakalı lüzumlu şikayetlerimizi karakola verdik. Yaralanan dostlarımız var. Bu dostlarımızla beraber darp raporlarını aldık. Bu vaka artık adli bir vaka, adliyede devam edecektir” söylemesinde bulundu.

Cumhuriyet Ulus Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Sami Akçiçek ve birliktesiki kurul daha sonra buradan ufaladı.

Vakaya karıştığı belirtilen kuşkululardan Mehmet Sena Atmaca, üzerinde ruhsatlı silahıyla vaka yerine yakın noktada nezaretine alınarak Eyüpsultan Polis Merkezi'ne götürülmüştü. Atmaca ’nın burada operasyonlarının devam ettiği bilindi.