CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Ali Mahir Başarır, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e verilen koruma polislerinin belgesini paylaştı.

CHP'li Başarır, organize kabahat örgütü lideri Sedat Peker'e 2015'te Barıştırma için Akademisyenler İnisiyatifi” üyesi 1128 akademisyene karşın söylediği, 'Oluk oluk kan akıtacağız' tehditlerinden sonradan koruma polisi verildiği iddialarına ilişkin güvenlik yazısını paylaştı. 

AKP iktidarında kuvvet görebilen kadınların yok mafya liderlerinin korunduğunu bildiren CHP’li Başarır: ‘’Mafya lideri Sedat Peker 9 Ekim 2015 tarihinde Rize’de ‘teröre lanet’ mitingi yapıyor. Burada, ‘oluk oluk kan akıtacağız’ diyor fakat bu şahıs, benzer sene devlet kadar korunuyor. İş adamı kılıfı aşağıda, Türkiye’de mafyalığın insanlar gözündeki en aşina yüzlerinden birisine koruma veriliyor. Öteki tarafta ise korkutma almasına rağmen koruma verilmeyen binlerce insan var. Fakat, ‘oluk oluk kan akacak’ diyen kişi ise koruma aşağıda’’ dedi.

“Elinde belge olan derhal mahkemeye versin” diyen Ömer Çelik’e soruyorum;

Bu değin yozlaşmış düzenin içinde, hangi objektif mahkemeye, hangi nesnel savcıya başvuralım!

İşte size İzmir İl Güvenlik Müdürlüğü’nün itiraf gibi devlete ait açıklaması! pic.twitter.com/2ZZwQJiIK1

— Ali Mahir Başarır (@alimahir) May 13, 2021

Ömer Çelik, ‘mahkemeye başvursun’ diyor fakat Süleyman Aristokrat attığı tweet ile yargıya tesir edebildiğini açıkça açıklama etmiş. Karşımızda, neresinden tutarsak tutalım elimizde kalan bir durum var. Bu yüzden TBMM’de bu konuyla alakalı bir araştırma komisyonu kurulmalıdır.’’ 

"UTANIP İSTİFA EDECEKLERİNE KONUYU MUHALEFETE GETİRİYORLAR"

"Eşinden, sevgilisinden zorlama görebilen kadınlara koruma sağlayamayan iktidarın; bir mafya liderinin güvenliği için koruma görevlendirmekten çekinmediğini bildiren CHP’li Başarır: şu ifadeleri kullandı.

‘’AKP iktidarı, yalan söylemeye devam ediyor. Dün emrine koruma polisi görevlendiren İçişleri Bakanı, bugün ise organize kabahat örgütü lideri diyor. CHP olarak bizim görüşümüz ise en başından beri nettir; bu şahıs organize suç örgütü lideridir.

İzmir İl Güvenlik Müdürlüğü’nün yayımladığı yazıya kadar; bu şahsa, İstanbul Valiliği göre 2015 yılında koruma polisi verilmiş ve tekrar bu şahsın söylemlerine göre, Süleyman Aristokrat zamanında da bu kullanım devam etmiş. Fakat, burada bu mafya liderine koruma polisi verildiği ortaya çıkmışken utanıp istifa edeceklerine konuyu muhalefete getirip yüzsüzlük ve arsızlıkta çığır açıyorlar.’’ 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/CHP-li-Basarir-Sedat-Peker-e-verilen-koruma-polisi-belgesini-paylasti/250354