HalkTV’de yayınlanan Özlem Gürses’le Kayda Geçsin programına katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Denizbank Genel Müdürü Hakan Alev’in Sezgin Baran Korkmaz hakkında şiire varan ifadelerinin olduğunu öne sürdü. 

HalkTV'nin haberine tarafından Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili ABD’de hazırlanan iddianamede Türkiye’ye aktarılan karaparanın 134 milyon dolar olduğunu bildiren Başarır, MASAK’ın hazırladığı raporda ise bu miktarın 325 milyon dolar olarak kayda geçtiğini açıklama etti. Aradaki bu farkın kaynağının Türkiye’de soruşturulmadığını söyleyen Başarır Türkiye’deki birçok bankanın da bu işin içinde olduğunu dile getirdi.

“İkinci Halkbank vakası yaşanacak”

Amerika’dan gelen bu paranın Türkiye’deki hangi bankalar aracılığı ile geldiğinin gözden kaçırıldığını ifade eden Başarır: ”Ziraat Bankası, Denizbank,Vakıfbank, Halk Müziği Bankası, Garanti Bankası… MASAK raporlarında var, bunları ben uydurmuyorum. İddianameye baktığımız süre bir tek banka yargılanıyor mu? ABD Sezgin Baran Korkmaz’ı aldığı vakit ikinci bir Millet Bankası vakası yaşamayacak mıyız?” dedi.

Sezgin Baran Korkmaz’ın bankalarla iç içe girmiş ilişkileri olduğunu vurgulayan Başarır, ” Denizbank’ın müdürünün adeta şiir yazar ifadeleri var Sezgin Baran Korkmaz hakkında. Ben de bu ifadeler var. Dilerseniz yollayabilirim” diye konuştu.

“Başarır’ı söylediklerini ispata davet ediyorum”

Bu iddiaların gerisinde yayına bağlanan Denizbank Genel Müdürü Hakan Alev, Ali Mahir Başarır’a yanıt verdi. Alev şunları söyledi:

“Ali Mahir Başarır, halkın oylarıyla parlamentoya seçilmiş bir milletvekili. böylece iddialarını ciddiye almak durumundayım. Sezgin Baran Korkmaz çeşitli suçlamalarla hakkında soruşturma açılmış bir isim.

Bu çerçevede bizim DenizBank olarak 24 yıldır kurucusu olup da 4 hissedar değiştirip Türkiye’nin beşinci büyük özel bankası konumuna getirdiğimiz bir bankanın genel müdürü olarak suçlanmam benim kurumumu bağlar.

Bu bakımdan yanıtlamak ihtiyacı duydum.  Bizim adı geçen şahısla yakından uzak hiç bir ilgimiz olmamıştır. MASAK’la ilgili bütün bildirimlerimiz uygun ve  vaktinde yapılmıştır.

Bir Takım konuları kulaktan dolma bilgilerle televizyon programlarında ortaya yaymak ana suçtur. Bu parlamenter arkadaşı iddiasını ispata eğlence ediyorum.” 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/CHP-milletvekili-Ali-Mahir-Basarir-la-Denizbank-Genel-Muduru-Hakan-Ates-arasinda-siir-duellosu/253269