CHP Merkez İdare Heyeti Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında "mahallî tercih" gündemiyle toplandı. CHP'nin İzmir Megakent Belediye Başkan adayı Tunç Soyer oldu.

SOYER'DEN İLK İLETİ

CHP Parti Meclisi'nde İzmir Megakent Belediye Başkan adayı olarak söylenen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk iletisini sosyal medya üzerinden verdi. Soyer, İzmirlilere teşekkürlerini sunarken, bu vazifeyi büyük bir aşkla yapacağını kapsayan iletisini takipçileri ile paylaştı.

CHP'nin İzmir Megakent Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Tunç Soyer, ilk iletisini sosyal medya aracılığı ile verdi. Soyer, coşkusunu fotoğrafı Twitter hesabı üzerinden, 'Sevgili İzmirliler, İzmir sevdası yolunda beraber büyük ve uzun bir yürüyüşe başlıyoruz. Bu vazifeyi büyük bir aşkla büyük bir şevkle yapacağımdan hiçbirinizin kuşkusu olmasın" iletiyi ile paylaştı. Soyer, Hem tam İzmirlilere hem de dünyanın dört bir yanında yaşayan gönülden İzmirlilere kucak dolusu, gönül dolusu teşekkürler. Aşkla İzmir' diye yazdı.

tunc-soyer-kocaoglunun-kendi-tercihi-benim-icin-degisen-bir-sey-yok-yhqv4rcf2eu4pixr-e8mkfe-p099glr99la-2812019020329

TUNÇ SOYER KİMDİR?

1959 senesinde Ankara'da doğdu. Çocukluğundan itibaren İzmir'de yaşadı. Bornova Anadolu Lisesi'ni ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni iyi dereceyle tamamladı. Biri İsviçre Webster Kolej'de "Beynelmilel İlişkiler" değişiği Dokuz Eylül Üniversitesi'nde "Avrupa Birliği" alanlarında olmak iki yüksek lisans yaptı.

Üniversite senelerinde Ankara Sanat Tiyatrosu'nda oyuncu ve rejisör asistanı, Türk ler Ajansı'nda da muhabir olarak çalıştı.

Aynı senelerde İngela Bendt ve James Downing'in sığınmacı kamplarında Filistin'li bayanların dramını anlatan "Geri Döneceğiz" adlı kitabını Türkçe'ye çevirdi.

Eğitimini bitirdikten sonra turizm sektöründe çalışmaya başladı. Beş sene süresince turizm sektöründe vazife aldı ve sektörün önde gelen kuruluşlarında genel müdürlük yaptı. 1991 senesinde ile firmasıyla Seferihisar'da bir tatil köyü kurarak dokuz sene süresince idaredi.
Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı'nda yedi sene süresince idare heyeti aboneliği, ardından üç sene süresince Başkanlık vazifeyi yürüttü.

2003 senesinde Avrupa Birliği'nden İzmir'e temin edilebilecek mali kaynaklar mevzusunda hazırladığı raporunu yarıyılın Megakent Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'ya sundu ve önerisini kabul ederek Megakent Belediyesi Başkan Danışmanı olarak çalışmaya başladı.
2004-2006 seneleri arasında İzmir Ticaret Odası'nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Takviyeciliği yaptı.

2006 senesinde Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Manipülasyon Heyeti ve Yürütme Komisyonu Genel Sekreterliği vazifeyi verildi.

2009 senesinde Cumhuriyet Ulus Partisi'nden Seferihisar Belediye Başkanı seçildi.
Belediye başkanlığının ilk senesinde beynelmilel mahallî kalkınma modeli Cittaslow Sakin Kent hareketini Türkiye'ye taşıdı ve ülkeye dağılmasını sağladı.

2013 senesinde merkezi İtalya'da bulunan Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Takviyeciliği'na getirildi.

30 Mart 2014 mahallî tercihlerinde Cumhuriyet Ulus Partisi'nden ikinci defa Seferihisar Belediye Başkanı seçildi.

Mayıs 2014'te Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği SODEM İdare Heyeti Başkanlığı'na getirildi.

Konutlu ve iki kız çocuk babası olan Tunç Soyer iyi derecede İngilizce ve Fransızca öğreniyor.