Söke Adliye Epilepsiyi önünde toplanan parti aboneleri, istifa arzuhallerini ilçe tercih heyetine iletti.

İstifa edenler ismine söyleme yapan Modern Sölpük, CHP'nin tüm bedellerinden uzaklaştırılarak, Aydın'da, Megakent Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun tek başına yetkili olduğu bir parti haline dönüştürüldüğünü öne sürdü.

'BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TANIMLAMALARINDA LİYAKAT, SADAKAT UNSURLARI DİKKATE ALINMADI''

Gönülden hoşlandıkları partilerinin bir rey daha fazla alması için gece gündüz çalıştıklarını kaydolan Sölpük, şöyle konuştu:

"Bizler Cumhuriyet Ulus Partisi içindeki antidemokratik, haksız, birilerinin adamı olmaya, Özlem Çerçioğlu'na biat etmeye dayalı yapıya ve idareyicilere gösterilen sadakatsizliğe, yapılan hakaretlere suskun kalmayıp başkaldırı ederek istifa etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Aydın merkez ve ilçelerindeki belediye başkan adayı tanımlamalarında liyakat, sadakat ve zafer unsurları, yaptırılan anket neticeleri dikkate alınmamış, ön tercih yapılmamıştır. CHP şehir, ilçe ve belediye başkanlarının soymasında, seçtirilmesine Özlem Çerçioğlu'nun tek yetkili olduğu bir Aydın teşkilatına dönüştürülmüştür."

DAHA EVVEL 62 BİREY İSTİFA ETMİŞTİ

Daha Önceki CHP Söke İlçe Başkanı Suat Durukan ise istifalara ait, "CHP içindeki antidemokratik uygulamalar devam ettiği için bu istifalar Söke'de olduğu gibi tüm Türkiye'de çoğalarak devam edecektir." dedi.

CHP Söke teşkilatında daha evvel de 62 birey istifa etmişti. Anadolu Ajansı