Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında Cumartesi akşamı düzenlenen hain saldırı sonrasında sosyal medyada teröristleri öven, polislere iyi olmuş diye ve devlete ifitara atan hesapları yöneten kişiler gözaltına alındı. 

PKK lehine propaganda yapan kişilerin tespit edilmesi sonrasında emniyet güçlerinin harekete geçmesiyle birlikte gözaltı işlemleri başladı. 

11 İLDE OPERASYON
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyetlerde bulunan ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik 11 ilde geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. İstanbul'da HDP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Ankara'da da HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici ile 17 kişi yakalandı.

İŞTE O HESAPLAR;
Sosyal medyada saldırıyı övdükleri için gözaltına alınan bazı şüphelilerin kimlikleri ve sosyal medya hesapları şöyle: Twitter kullanıcıları Berfin K. (berfnkadem), Emirhan Akbulut (emirhanakb) İbrahim Budak (marxist_ibrahim), Bayram Taşkın (byrm_tskn) Mücahit Avcı, (avcimicahit) Faruk Akbaş (son_mohikan34) ile Facebook kullanıcıları Abdurrahman Çimen (cinarcan35) Ahmet Avşar (ahmet.avsar.100) Diyar Ataç (mardinli.birinndar.90) Evindar Deniz (evocandeniz21) Mazlum Çakal (ferhat.varkan.71) Mehmet Dicle Aksoy (dicle.aksoy.52) Yakup kaya (yakup.kaya.1023) Ali Önen (serok.onen) Ekrem Karakoç (ekrem.karakoc.399) ve Hakan Aydemir (hakanaydemir)

CHP'li Avcı da gözaltında
CHP'nin sosyal medya uzmanı Mücahit Avcı, terör saldırısının ardından “Bu işte bir MİT yeniği var" sözleriyle terör örgütü PKK'yı aklamaya çalışmış ve devlete iftira atmıştı. Sosyal medyadaki hesabında kendisini “sosyal medya danışmanı, yazar ve CHP 2014 İstanbul Yerel Seçim Kampanyası Sosyal Medya Direktörü" olarak tanıtan Mücahit Avcı, dün