Çin'deki kripto para madencileri, direktifler sonrasında ülkedeki operasyonlarını durduracaklarını veya yeni yatırım yapmayacaklarını açıkladı.

Arasında Hashcow ve BTC.Top’un da bulunduğu kripto para madencileri, Çin hükümetinin Bitcoin madenciliğiyle ilgili yasaklamaları ardından ülkedeki operasyonlarını durdurdu.

Başkan Yardımcısı Liu He’nin başkanı olduğu Devlet Konseyi komitesi cuma günü yaptığı bir açıklamada finansal riskleri azaltmak için bu kararın alındığını söyledi. Konsey bu nedenle birincil kez kripto para madenciliğini kasıt almış oldu. Çin’deki işletmeler küresel kripto para madenciliğinin yüzde 70’inden sorumluluk sahibi.

Bloomberg HT'nin haberine tarafından, kripto para Borsası Huobi, pazartesi günü Çin’deki müşterileri için madencilik ve alış-satış işlemlerini durdurduğunu açıkladı ve diğer ülkelerdeki operasyonlarına odaklanacağını söyledi.

BTC.TOP da düzenleyici riskleri öne sürerek Çin’deki faaliyetlerini durdururken kripto madencilik firması Hashcow da Bitcoin madenciliği için yeni teçhizatlar almayacağını söyledi.

Pekin merkezli Novem Arcae Technologies Yaıtım Genel Müdürü Chen Jiahe, “Kripto madenciliği çok pozitif enerji tüketerek Çin’in karbon nötr hedefleriyle çelişki yaratıyor” dedi.

Bitcoin, Çin’in son mali ödeme yasağı açıklamasının ardındaki gelen bu açıklamayla birlikte zirvesinden yüzde 50 gerilemiş durumda. Ether ise pazar günü son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cin-deki-kripto-madencileri-operasyonlarini-durduruyor/250811