Türkiye’nin en büyük fuar şirketlerinden biri olan CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret A.Ş için mahkeme iflas kararı verdi.

Ceyda Erem'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında Flap Kongre göre geçtiğimiz şubat ayında alacakların tahsili için iflas davası açılmıştı.

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava 13 Temmuz 2021'de sonuçlandı ve mahkeme şirketin iflasına kararı verdi.

CNR Milletlerarası Fuarcılık ve Ticaret A.Ş için Bakırköy 1. İcra Dairesi tasfiye sürecini başlattı. CNR’ın karara itiraz hakkı bulunuyor.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Ankara merkezli Flap Kongre, CNR Milletlerarası Fuarcılık ve Ticaret A.Ş ile 822 bin 563 Euro alacağı için karşısında karşıya gelmişti.

2019 yılında dava açması Flap Kongre, Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. aleyhine karar verilmişti.

Flap Kongre alacaklarını tahsil edememesi üzerine, Ankara 22. İcra Müdürlüğü kanalıyla icra takibi başlatmıştı.

Mahkeme kararına dayanılarak başlatılan icra takibine ilişkin bir ödeme yapılmaması üstüne 26 Şube 2021 tarihinde Flap Kongre, CNR Milletlerarası Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. aleyhine iflas davası açmıştı.

CNR’DAN AÇIKLAMA

Mahkemenin iflas kararı almasının ardından CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem yazılmış bir izah etme yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Haberde bahsi geçen Ankaralı firmaya, 2017 yılında gerçekleştirecekleri bir görüşme için 8 sene önce bir yer kiraladık. Yaptığımız sözleşmede mücbir sebep açık havada iptalin laf konusu olmayacağı net bir şekilde ifade edilmişti.

Fakat apaçık mücbir bir sebep olmamasına karşın etkinlikten 3 ay önce sözleşmeyi iptal etmek istediler ve yerel mahkemede dava açıldı. Biz de yerel mahkemede kaybedince Yargıtay'a Duruşmalı İtirazda bulunduk. Yargıtay da bu talebimizi kabul etti ve 14 Eylül 2021 tarihine gün verdi. Tüm avukatlarımızla o gün orada hazır olacak ve savunmamızı yapacağız.

CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret A.Ş., 21 grup şirketimizden biridir. Bu fazla eski bir dava ve şu lahza bu şirketimiz faal değildir. Hukuka güvenimiz tamdır. Yargı süreci de henüz tamamlanmış değil. Yargıtay'ın alacağı karara kadar hareket edeceğiz. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hak sürecini tamamlanmasını bekliyoruz.”

4.5 milyon lira sermayesi var

1985 yılında İstanbul’da kurularak hizmet vermeye başlayan CNR Milletlerarası Fuarcılık ve Ticaret A.Ş bugüne kadar binin üzerinde fuar düzenledi.  İstanbul Yeşilköy'de 150 bin metrekare kapalı ve 120 bin metrekare açık alana sahip CNREXPO'da etkinlik belirten 4.5 milyon lira sermayeye sahip şirket 50'nin üstünde ayrı sektör için fuar düzenliyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/CNR-Fuarcilik-icin-mahkemeden-sok-iflas-karari/253181