Cübbeli Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kaleme aldığı "Her uzuv için şifa ayetleri" kitabında, "dini değerlere hakaret” ettiği ve “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” gerekçesi ile hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günler soruşturma kapsamında Bakırköy Adalet Sarayı'na gelen Cübbeli Hoca tartışmalara neden olan yazıları "Fatiku’r ratk ala Ratikı’l-fetk" adlı eserden tercüme ederek alıntı yaptığını ifade etti.

İddialara göre, Ünlü "Okuyan kişiler bunlara inanabilir ya da inanmayabilir, özgürdürler. Kitabı yazarken alıntı yaptığım bir kaynaktan nakletme özgürlüğüm vardır. Kaldı ki diğer cinsel konularda sahih hadisler de vardır. İslam dini hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da düzenleyici bilgiler içermektedir. Amacım kesinlikle dini değerleri incitmek değildir. Esasen Kur'an-ı Kerim’de İsra Suresi’nde bu konuda ayetler vardır. İnsanlar bu ayetleri şifa görmek istedikleri olaya göre okuyabilirler. Kur'an-ı Kerim’deki ayetler ayaklar için, baş için, eller için nasıl okunabilirse insanın diğer uzuvlar için de okunabilir. Kaldı ki kitabımda tüm uzuvlara ilişkin sözler varken sadece 2 sayfasını alıp sanki ben cinsel içerikli bir konuda öneride bulunuyormuşum gibi lanse edilmesi kötü niyetli bir davranıştır. Suçlamayı kabul etmiyorum” ifadesinde bulundu.