Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Belirli Çölaşan'ın iddialarına ilişkin "2015 yılında atanmış olduğum görevimde algılatılmaya çalışıldığı gibi kür veya kozmetik danışmanlığı yapılmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saraçoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında Sözcü Gazetesi yazarı Muhakkak Çölaşan kadar 26 Aralık 2020, 2 ve 10 Mayıs 2021 tarihlerinde; Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevi ve 'Prof. Saraçoğlu' isimli, yürürlükteki yasalara tarafından kurularak tekrar yürürlükteki yasalara kadar ticari faaliyette yer alan firması hakkında kamuoyunu yanıltmaya karşın yazılar yayımlandığını belirtti.

Saraçoğlu, laf konusu yazılara konu, ticari faaliyetlerinin güya Cumhurbaşkanlığı’ndaki Başdanışmanlık göreviyle ilgisi varmış ya da ticaret yapmanın veya ürettiği ve sattığı ürünlerin üretilmesi, satılması yasakmış, ahlak değilmiş gibi yaratılmaya çalışılan algıya ilişkin takdiri Türk halkına bıraktığını açıkladı.

'Yasaya aykırı bir durum laf konusu değil'

Saraçoğlu, açıklamasında şunları ifade etti:  

"Cumhurbaşkanlığında Başdanışman olarak atanmadan çok öncesi tarihlerden günümüze gelene dek gerek ülkemizde gerekse yurtdışında, akademik görevlerde ve kurmuş olduğum işyeri ile ticari faaliyetlerde bulundum, danışmanlıklar yaptım. 'Prof. Saraçoğlu' markası, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandığım 2015 yılından fazla önceki bir tarih olan 21 Ağustos 2007'de Türk Marka ve Berat Kurumu tarafından şirket namına tescillenmiştir. Prof. Saraçoğlu markası, uzmanı olduğum kimya tabanında birçok işyeri ile birlikte mahsul geliştirerek imal yapmakta, Anadolu bitkilerine büyük bir katma layık kazandırarak yurtdışına ihracat yapmakta, yurtiçinde ve dağıtılmış ülkelerde açılan mağazaları ile yürürlükteki yasalara göre ticari faaliyetini sürdürmektedir. Anılan şirket, kuruluşundan bu zamana değin hiçbir dönemde devletimiz kadar sağlanan hibe-kredi desteklerini kullanmamış, her sene tam ve zamanında vergilerini ödemiş, hiçbir süre vergi muafiyetinden yararlanmamıştır. 'Prof. Saraçoğlu' ismiyle 2007 yılında kayıt edilen marka; ilgili yasal mevzuatlar çerçevesinde olup, yasaya aykırı herhangi bir koşul söz konusu değildir. Yurtdışında da birçok bilim insanı, kendi unvan ve ismiyle ürün geliştirir, bunun örnekleri de basit bir araştırmayla saptama edilebileceği üzere gıda kodeksine tarafından Türkiye pazarında da yer almaktadır." 

'Kür ya da kozmetik danışmanlığı yapılmamakta' 

İbrahim Saraçoğlu, "1993 yılından itibaren Türk halkına; Anadolu topraklarının, atalık tohumların, tarımın, değerini, önemini, sahip çıkılması gerektiğini, bitkilerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlatarak ülkemizde çoğu bitkinin tanınmasına vesile olmamın yanı sıra insanlarımıza Ar-Ge çalışmaları ardından bitkilerin hastalıklar üstüne olan etkilerine ilişkin patentlerini de aldığım kürleri anlatmaya öğretmeye devam etmekteyim. Bu konularda halen üniversitede ders vermekteyim. Yalnızca son 3 yıl içerisinde milletlerarası birçok dergide makalelerim yayınlanmış olup; bugün yurt dışarıya birçok kitapta kaynak gösterilmektedir. Sayın yazar tarafından 'kozmetikçi' veya 'kürcü' nitelemesi ile tepeden bakarak söz edilen 2015 yılında atanmış olduğum Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevimde ise algılatılmaya çalışıldığı gibi kür veya kozmetik danışmanlığı yapılmamakta; devlet işi ile ticari meslek birbirine karıştırılmayarak, sınırları devletimiz tarafından belirlenen stratejiler çerçevesinde planlanan işlere imza atılmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Basdanismani-Ibrahim-Saracoglu-ndan-aciklama- Kur-ya-da-kozmetik-danismanligi-yapmiyorum/250346