Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdopan, Zeytinburnu halkını selamladıktan sonra, Zeytinburnu için açılacak çeşmelere, türbelere, camiilere değindi. Bu eserlerin açılışını bugun yapacağız dedi. İşte Erdoğandan satır başları:

700. yıl parkı 2. etabı, ihl yolu, maltepe yolu, manastır yolu, parklar da bugun açılışını yaptığımız eserler arasında yer alıyor. Yeni belediye külliyemizin de açılışını bugun resmen gerçekleştiriyoruz. Tüm bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Belediye başkanımıza ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. 25 yıl önceki Zeytinbur nerede, şimdiki Zeytinburnu nerede. Mesele zihniyet değişimiydi. Bu gerçekleşti ve bizlerde buraya ulaştık. Yeterlimi, tabiki değil. Daha da güzel olacak, kararlıyız ve emin adımlarla ilerliyoruz. Zeytinburnu, İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biridir. Tarihin, kültürün, medeniyetin izlerine rastlamamak mümkün değil. Mazisine sahip çıkmayanın geleceği karanlıktır. Unutmayınız eski camilerimiz sadece ibadet mekanları değildirler. Cami, medeniyetimizin bu topraklara vurulmuş mührüdür. Çeşmelerimizi sadece bir su kaynağı olarak kabul edemeyiz. İşte bugun restorasyonu sonunda açılışını yapacağımız Merkez Efendi Camiisi, ve çevresindeki eserler, bunlara sadece taş toprak olarak bakanın gönül gözü kapalı demektir. Biz meseleyi işte böyle değerlendiriyoruz. 2003'ten bu yana 4500 tarihi eserin restorasyonu gerçekleştirildi. Yılda 5, 10 restorasyon yapılırken, biz bunu 500'e çıkardık. Yurt içinde değil. yurt dışında da ecdamımızın emanetlerine sahip çıkıyoruz. Bunun yanında vatandışlarımızın yaptırdıklarına bile sahip çıkıyoruz. 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime geldiğim zaman milletin meselesini kendi meselem olarak gördüm ve bu hassasiyetle takip ettim. Ceza evine girdiğimde bedenim oradaydi ancak kalbimi burada, İstanbul'da bırakmıştım. Ceza evinden çıktıktan sonra yine canla başla çalıştım. Gönlüm her zaman iştanbulda oldu. Başbakan oldım, Cumhurbaşkanı oldum, İstanbul'a olan sevgim daha da arttı. Metrobus hatları, metro hatları, tramvay hatları, marmaray gibi projeleri tamamladık, hayata geçirdik. Avrasya tünelide bitince halkımız daha da rahata kavuşacak. Herşey sizin için, milletimiz için. Şimdiki hedefimiz 26 Ağustos'a kadar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bitirmek. Bunlar yapamaz diyorlardı.Bize eğilmek yakışmaz, biz sadece Rabbimiz karşısında eğiliriz. Yeni havalimanının inşaası devam ediyor. 2018 de ilk etabının açılışını yapıyoruz. İzmit körfez köprüsünün inşaası sürüyor. Beşiktaşa da dünya çapında bir stad verdik. Onunda açılışını yarın yapıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Durmak yok yola devam' dedi.