Sincan ilçesinde bulunan Yavuz Sultan Selim Ulus Kahvesi ziyaretinde gençlerle yaptığı konuşmada Erdoğan, Ankara'da erişim taşıtlarının çeşitlendirileceğini belirtti.

Erdoğan, "Ankara'yı bizim metrobüsle tanıştırmamız gerekli. Yeni yarıyılda metrobüs olacak. Raylı sistemler, artı metrobüs..." ifadesini kullandı.

"KALİTELİ ELEMANI İŞ NETLİKLE VAR"

Sohbet sırasında genç bir kızın "Evhamlarımız var, ileride ne olacağız, iş mevzusunda olsun, her alanda?" sualine Erdoğan, "Kaliteli personele iş netlikle var. Kaliteli olmayanda kasvet var. Bizim öyle kentlerimiz var ki personel bulamıyorlar. Misalin Gaziantep. Kayseri de aynı biçimde, personel bulamıyorlar. Böyle Türkiye'de bir hayli kentlerimiz var." yanıtını verdi.

Erdoğan, Ulusal Eğitim Bakanlığının 20 bin hoca aldığını anımsatarak, "Bütün mesele kalite." dedi.

Hafta sonları mekteplerdeki destek kurslarına işaret eden Erdoğan, "Ulusal Eğitim Bakanlığımız yeni bir tertip etme yapacak. A mektebindeki talebe B veya C mektebinde hafta sonu destek kursuna gidecek. Oradaki hocalar onlara ders verecek. Kendi hocayı ona ders, destek kursu vermeyecek. Bunun hazırlıkları yapılıyor. Aynı eş şeyden buralarda da ulus kahvelerinde kılavuz hocalar olarak böyle bir şey yapılabilir, o da bir dayanaktır." biçiminde konuştu.