Prof. Dr. İlhan Varank önce Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bir törenle alındı. Varank darbe girişiminin olduğu gece Vatan Caddesinde askere direnen halkın arasında şehit edilmişti. 

Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki törenin ardından İlhan Varank’ın cenazesi Fatih Camii’ne getirildi.Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik de katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Meydanlardan ayrılmayacağız, gevşemeye gelmez. Bu iş 12 saatlik operasyon değil' dedi

Cenaze namazına katılanların, "İşte ordu, işte komutan” ve "Fethullah devlete hesap verecek” tezahüratları eşliğinde söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"İDAM İSTERİZ!" SLOGANLARINA CEVAP
Cumhurbaşkanı Erdoğan, avluda bulunanların ‘idam isteriz’ şeklindeki tezahüratları üzerine, "Dün de ifade ettim, demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu, sizlerin bir hakkıdır. Bu hakkın özellikle anayasal olarak gerekli olan mercilerde değerlendirmesi yapılır ve kararı verilir" dedi.

'BİR İMANIN GÖSTERGESİ'
"Bugün çok anlamlı bir cenaze töreninde siz değerli kardeşlerimle bir aradayız. Bu cenaze töreni anlamlı ben bunu 2 planda değerlendireceğim. Kurucu olduğum partinin kurucuları arasında bulunan değerli profesör Nevzat Yalçıntaş’ı ebedi aleme yolluyoruz.

Bunu yanında yine 15 Temmuz şehitlerimiz var. Bu şehitlerimizi de peygamberlik makamından sonraki en yüce makama uğurluyoruz.

Buranın üzerinde biraz durmak istiyorum. Ülkemizin birliğine beraberliğine, milletimizin bütünlüğüne, kardeşliğine tahammül edemeyenlerin üst akıllardan aldıkları talimatla ne yazık ki devletimiz ele geçirme hareketi 15 Temmuz'da fiilen silahlı eyleme dönüşmüştür.

Silahlı eyleme dönüştüğü zaman sadece milletimize yaptığımız bir çağrıyla, yaptığımız davete ülkemizin dört bir yanından tüm vatandaşlarımızın icabet etmesi, meydanları gümbür gümbür doldurması ve hiçbir şeye, 'onların tankı, topu varsa bizim de imanımız vardır' diyerek karşı durdu.

Ve bu genç kardeşlerimin tankların paletlerinin altına yatması sıradan bir olay değildir. Bir imanın göstergesidir. Şu ana kadar 161 şehidimiz var."

'YAZILI TALEP ETTİK'
Amerika'dan yazılı  olarak iade isteyeceğiz. Size defalarca söyledim, bu teröristler Fethullahçı Terör Örgütü'nün temsilcileridir. Şu anda musalla taşında bulunan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum.

Gevşeme yok, bu hafta çok önemlidir.Meydanlardan ayrılmayacağız. Bu iş 12 saatlik bir operasyon değildir