Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı genelgeyle Türkiye'de Kabahat Gelirlerinin Aklanması ve Terörizmin Finansmanı ile Mücadelede ve Müsadere Uygulamalarında Etkinliğin Artırılması Taktik Belgesi (2021-2025)" hazırlandığını duyurdu.

Strateji Belgesi MASAK göre yayımlanacak ve ilgili kurumların katılımıyla MASAK göre yürütülecek.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabahat gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı konusunda bir genelge yayımladı. Devlete Ait Gazete’de yayımlanan genelgede özet olarak şu ifadelere yer verildi:

“Suçluların kabahat gelirinden yoksun bırakılması, suçla mücadelenin en önemli unsurlarındandır. Bu bağlamda ülkelerin kolluk ve istihbarat birimlerinin vakalar bazında ve suç eğilimlerinin tespiti noktasında koordinasyon ihtiyacı hasıl olmakta; adli birimlerin de soruşturma ve kovuşturma süreçlerini muhtemel olan en kısa sürede sonuçlandırması tartma arz etmektedir.

ŞÜPHELİ İŞLEM BİLDİRİMİ, KAYIT TUTMA VE YETKİLİ MAKAMLARA İBRAZ 

Bunun yanında, özellikle küresel parasal sistemin işleyişi üstünde önemli derecede negatif etkisi yer alan aklama ve terörizmin finansmanı suçlarında, yükümlü grupları tarafından müşterinin tanınması, güvenilmez işlem bildirimi, kayıt tutma ve istendiğinde yetkili makamlara takdim etme, düzen programı oluşturma gibi önleyici tedbirlerin etkili bir şekilde uygulanması ve yükümlülüklere uyumun da denetlenmesi gerekmektedir. Bu minvalde düzenleme ve denetim faaliyetleri de kabahat geliri ile mücadelenin baskın unsurları arasındadır.

“Türkiye’de Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörizmin Finansmanı ile Mücadelede ve Müsadere Uygulamalarında Etkinliğin Artırılması Taktik Belgesi (2021-2025)” hazırlanmıştır.

MASAK YÜRÜTECEK

Strateji Belgesi Parasal Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın (MASAK) resmî internet adresinde (https://masak.hmb.gov.tr) yayımlanacaktır

Strateji Belgesinin tatbik döneminde yine MASAK tarafından, diğer ilgili kurumların da katılımı ile yürütülecektir.

Bu itibarla, Türkiye’de Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörizmin Finansmanı ile Mücadelede ve Müsadere Uygulamalarında Etkinliğin Artırılması Taktik Belgesi (2021-2025) kapsamındaki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen devir ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi: Taktik Belgesinin uygulanması sürecinde gereklilik duyulacak her türlü destek ve yardımın, tüm ulus kurum ve kuruluşlarınca özenle sağlanması hususunda gereğini rica ederim.”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Erdogan-dan-Kara-para-genelgesi/253071