"Gelin hanım beni Netanyahu'nun yanında koyuyor, onun arkasında memleketim Rize'ye gidiyor. Gelin hanıma gayet hoş bir ders veriliyor. Ve nerede, nasıl adım atılacağını çok iyi bilmek lazım. "

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti grup toplantısında "Ben Rize'nin geliniyim" diyen Meral Akşener'in Rize İkizdere ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretinde yaşananları hatırlatarak, "Yine dua et fakat gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler..." ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 26 Mayıs 2021 tarihli grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meral Akşener'in Rize'nin İkizdere ve Çayeli ilçelerinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında yaşanan gerginliğe sinyâl eden Erdoğan, "Terörle, çetelerle, suç örgütleriyle mücadelede elde edilen bu başarılar birilerini rahartsız etmiştir. Gelin hanım Netanyahu’nun yanına koyuyor uzonun peşinde da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet hoş ders veriliyor. Yine dua et ama gelin hanıma fazla ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Bunlar iyi günler. Bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Eğer ahde vefa olmazsa bu ahali affetmez. Bizler defalarca bu ülkede gerçekte saygıya dayalı bir siyasetin yanına olduk, bunun çalışmasını yaptık." diye konuştu. 

Ne olmuştu?

İyi Parti lideri Meral Akşener, Rize'nin İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sırada, bir grubun tepkisi ile karşılaşmış ve tepki bildiren grupla partililer birbirinin üstüne yürümüştü.

İlçeden ayrılan Akşener İkizdere'nin peşinde Çayeli'ne gitmiş ve burada da bir grubun tepkisiyle karşılaşınca, ziyaretini yarıda kesip Trabzon'a hareket etmişti.

Akşener, grup toplantısında yaşananları, "Benim sözlerimi çarpıtıp buradan yol olur mu diyorlar. Varsın desinler, ara sıra bu nesil siyasi 'işler' olur. Bunu yaparken Rizeli kardeşlerimi zan aşağıda bırakmaya cüret etmelerini kabul etmem. Bana Türkiye'nin hiçbir uygun hasar gelmez, ben Rize'nin geliniyim. Bana oradan hiç zarar gelmez." şeklinde değerlendirmişti.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Erdogan-dan-Meral-Aksener-e-Daha-neler-olacak-neler-/250914