Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seyahatine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, orada bir müjde vereceğini ve tüm dünyaya mesajlarının olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs ziyaretine ilişkin olarak, "Müjdesini Kuzey Kıbrıs Parlamentosu'nda belirlemek istediğim bir adımımız var. Ön çalışmalarımızı bitirdik" dedi.

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Temmuz Pazartesi günü geniş bir heyetle gerçekleştirecekleri Kıbrıs ziyaretine ilişkin bilgi verdi.

Kuzey Kıbrıs Parlamentosu'nda konuşma yapacağını gösteren Erdoğan, "Birinci gün Kuzey Kıbrıs Parlamentosu'nda milletvekillerine bir hitabımız olacak. Kuzey Kıbrıs'a, müjdesini orada parlamentoda atamak istiyorum, hoş bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik" dedi. 

Erdoğan, Rize'de yaşanan sel ve heyelanla ilgili, "Rize'de biliyorsunuz daima bu nesil felaketlerle karşısında karşıya. Bol yağmur alan bir ilimiz. Nehir bitkisi, gübreleme tekniği nedeniyle aldığı o yağmurla, azotun balçığa dönüştüğü bir bitki. Bu balçığa dönüşmesi de dikey bir kök olmadığı için onlar her zaman birlikte aşağıya doğru iniyor. Ağaçlama nehir aralarında değil. Vaktiyle, dikey köklü ağaçlar vardı, şu anda o ağaçlar söküldü onların yerine çaylıklar yapıldı" değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz Müzesi'yle ilgili bir soru üstüne Erdoğan, "Dünyaya çok güzel mesajlar verecek, içeriği itibarıyla insanı duygulandıran, yeri geldiğinde gözyaşlarına hakim olamadığımız bir müze oldu" diye konuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Erdogan-dan-yeni-mujde-aciklamasi/253042