Cumhurbaşkanı Erdoğan, "35 milyon Müslümanın yaşadığı Avrupa, bugün kardeşlerimiz için giderek bir açık hava hapishanesine dönüşüyor" dedi.

Erdoğan, TRT kadar bu yıl 5'incisi düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Hoş Okuma Yarışması'nın finalinde konuştu.

?Cumhurbaşkanı, "Koronavirüs salgını nedeniyle ramazanı biraz buruk yaşıyoruz. bu yıl alınan tedbirlerden nedeniyle teravihlerimizi evde kıldığımız, birbirimizi ziyaret edemediğimiz bir ramazan geçirdik. TRT'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği yarışma çok ayrı bir mana kazanmıştır. Değerlerimize sahip meydana çıkan programlar için tebrik ediyorum. Bu hoş yarışma her yaştan ve her kesimden insanımız kadar beğeniyle peşine düşüp takip ediliyor. TRT yönetimini nitelikli, eşsiz, milli ve manevi değerlerimize sahip meydana çıkan programlara imza attıkları için tebrik ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

'İslam düşmanlığı koronavirüs dek tehlikeli'

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Koronavirüs salgını bizlere dünya imtihanını başarıyla vermenin yollarını da her yerde hatırlatmıştır. Paylaşmanın, merhametin, kardeşliğin önemini bu süreçte bir kez daha gördük. 

Birleşik Milletler kürsüsünden yıllardır dile getirdiğimiz 'Dünya 5'ten büyüktür' çağrımızın haklılığına hep birlikte şahitlik ettik. Ağızlarından insan haklarını düşürmeyenler, milyarlarca insanın aşıya erişimi konusunda kıllarını zeka kıpırdatmıyor. Irkçılık, ayrımcılık, göçmen karşıtlığı bu sosyal hastalıklardan sadece birkaçıdır. Bunların aralarında koronavirüs değin güvenli olmayan olan 'İslam düşmanlığı' virüsüdür.

6 milyonu Türk elde etmek üzere 35 milyon Müslümanın yaşadığı Avrupa, bugün kardeşlerimiz için giderek bir açık hava hapishanesine dönüşüyor. Birçok batı ülkesinde Müslüman edinmek, öteki yaftası yemek için yeterli ışık halkası gelmiştir. Geldiğimiz noktada durum, ürkütücü bir hal almış, Avrupa'da yaşayan Müslümanlar için önemli bir güvenlik tehdidine dönüşmüştür.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Erdogan-Islam-dusmanligi-koronavirus-kadar-tehlikeli/250314