Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkazdaki analizlerinin arkasında Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Sağlık Kurumuna gitti. Erdoğan burada çöken binadan kurtulanları ziyaret etti. Erdoğan bina enkazında kurtulan ve rehabilitasyonu devam eden bir bayanla sohbet etti.

"KIZIMLA, HEMŞİRE ADAYI, İKİMİZ KALMIŞTIK"

Bayan, davacı olduğunu belirterek, "Beyim emekli oldu, bir konut alalım dedik. 200 bin lirayı verdim oraya, esas attı, ateş yaktı oraya. Tak tak çıktı, 2 yıla bana verdi. Zati 5 kattı, 7 kat neden yapıyorsun onu" dedi. 2. katta olduğunu belirten başka bir bayan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Mucize kurtuldum. Eşim yoktu konutta, camiye gitmişti. Kızımla, hemşire adayı, ikimiz kalmıştık. O da değişik sağlık kurumunda şu anda" biçiminde yaşadıklarını anlattı.

"EŞİM ENKAZDA YANIMDA CAN VERDİ"

Enkazdan ilk çıkarılanlardan birisi ise, "Eşim enkazda yanımda can verdi. Ben çok duygusal insanım ayakta duramazdım ama Allah öyle bir sabır verdi" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kaç saat kaldın enkazda?" sualine Sağlık Bakanı "İlk çıkanlardan, 3 saat kaldı" cevabı verdi.

2

MUCİZE ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ

Erdoğan, enkazdan kurtarılan 9 yaşındaki Mahmut Tayyip Alemdar'ı yoğun bakımda ziyaret etti. Erdoğan, minik Tayyip'e "Bana gel demedin mi? Nasılsın?" diye sordu. Tayyip, ise Erdoğan'a "İyiyim" yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan adaşına, sırtında "Tayyip" yazan 2 Trabzonspor forması ve futbol topu armağan etti. Erdoğan daha sonra 5 yaşındaki Azra Havva Tekgöz'ü de ziyaret etti. Minik kızın su isteği yerine getirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan kızı öptü ve armağan verdi.

3

DHA