Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19'la mücadeleyle ilgili, "Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadeleyle ilgili, "Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Niyetimiz, mayıs ayı sonuna kadar nispeten sağduyulu hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte jurnal hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri kayda değer ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz" dedi.

Erdoğan, "Aldığımız tedbirleri vatandaşımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya itina gösteriyoruz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Sağlık hizmetlerindeki başarısını sosyal ve ekonomik desteklerle taçlandıran Türkiye, kendini kriz ikliminin dışarıya tutabilmiştir. Yeni yatırım ve istihdam arayışlarındaki yükseliş ilk kez elde etmek üzere öyle çok gösterge, ülkemizi parlak yarınların beklediğine dikkat çekici ediyor.

Filistin'de tüm dünya görmezden gelse bile İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz.

Dün Suriye sınırlarımız baştan başa kurulmaya çalışılan terör koridoruna nasıl müsade vermemişsek bugün de Mescid-i Aksa'nın mahremiyetine uzanan ellere aynı kararlılıkla karşı çıkıyoruz. İsrail'in Filistin şehirlerinde ve Kudüs'te sergilediği saldırganlığa ters düşmek insanlığın tamamının namus borcudur. 

İsrail'in döktüğü kanlara, yaptığı saygısızlığa sessiz kalarak veya dobra dobra arkadaki çıkarak ortak olanlar bir gün sıranın kendilerine geleceğini bilmelidir. Kudüs gibi hem Müslümanların hem Hristiyanların keza de Musevilerin tanrısal mekanlarını bünyesinde barındıran bir şehri fütursuzca yağmalamaya kalkan bu terör devleti artık bütün sınırları aşmış durumdadır. (İsrail'in saldırılarına aleyhinde) Hangi inançtan, hangi kökenden, hangi meşrepten olursa olsun her devleti, her kurumu bir an önce harekete geçmeye misafir etme ediyoruz.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Erdogan-Normallesme-takvimini-acikladi/250367