Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin çıkışına Rusya, AB ve DSÖ'nün takviye verdiği aşıda fikri sahiplik hakkı tartışmalarına değindi, "İlimde kıskançlık olmaz. Bu konuda da insanlığın sağlığı ile alakalı böyle bir konuda, bunu biz ürettik kimseye de vermeyiz anlayışı yanlıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'da yer alan Hz. Ali Camii'nde eda etti. Erdoğan, namazın arkasında kendisini bekleyen basın mensuplarının yanında gelerek soruları yanıtladı. Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarında AK Parti'nin de sona geldiğini belirtti, "Hazırlığımızı tamamlamak üzereyiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, aşıda patentin kaldırılması görüşüne takviye verdi, "İlimde kıskançlık olmaz" diyerek net ifadeler kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

AZINLIK TEMSİLCİLERİYLE İFTAR

Ülkemizdeki tüm dini cemaatlerin liderleri ile bir araya gelerek yaptığımız iftarda, Türkiye'deki herhangi bir sıkıntıları var mı, değil mu, bunları kendilerinden dinleme fırsatı buldum. Kendilerinin memnuniyetini duymuş olmak beni de hem hoşnut etti. Birçoğuna her türlü desteği verdik, veriyoruz. Bunlardan bir tanesine Demir Kilise'yi onlarla beraber Balat'ta açtık. Acilen de Bakırköy'de Süryani cemaatine ait temelini attığımız kilise var. Bir yıl içinde oranın da açılışını yapacağız.

AŞILARDA PATENT ÇAĞRILARI

İlimde kıskançlık olmaz. Bu konuda da insanlığın sağlığı ile alakalı böyle bir konuda, bunu biz ürettik kimseye de vermeyiz anlayışı yanlıştır. Biz nasıl fakat Çin aşısıyla sürece başladık, başkaca Almanların ürettiği aşıdan aynı şekilde istifade ediyoruz. Derhal de Rus aşısıyla alakalı olarak da sayın Putin'le görüşmelerimizi yaptık. daha sonra da Türkiye'de karşılıklı üretime gireceğiz. Ülkemizde de ciddi bir çalışma var. Eylül-ekim aylarına yetiştirmeyi planladığımız yerli aşımızı da inşallah yapacağız. Biz bunları da nereden bir istek varsa, hepsiyle paylaşmaya hazır olduğumuzu söylemiş olduk.

MISIR'LA İLİŞKİLER

Bizim Mısır halkına karşın tavrımız çok olumlu. Mısır halkı ile Türk Milleti'nin tarihe dayalı birlikteliği var. Bir düşman kardeşler olarak değil, arkadaş olarak Darı halkı ile olan bu birlikteliğimizi yeniden galip gelmek, devam ettirmenin gayreti içindeyiz. Darı halkını zor kullanarak Yunan halkı ile birlikte görmek bizi üzer. Onlarla dayanışma içinde olduğunu bakmak bizi üzer.

MHP'NİN TÜZÜK ÇALIŞMASI

Yeni anayasa ile alakalı olarak bizim zaman zaman Devlet Bey ile görüşmeler var. Külliyede, sayın Devlet Bey'in evindeki görüşmeler. Burada zaten birçok meseleyi röportaj imkanını buluyoruz. Yeni tüzük ile ilgili konuları da görüştük. şu anda onlar belirlenmiş bir noktaya geldiler ve bu hazırlıklarını da gönderdiler. Bizim hazırlığımız da derhal sona ermek üzere. Biz de aynı şekilde anayasa hazırlığımızı kendilerine ibraz edeceğiz. Bunlar üstünde ortak çalışma yapacağız. Muhalefete de ibraz edeceğiz. Sivil toplum örgütleriyle de hazırlıkları paylaşmak suretiyle, milletin genelinin kabul edebileceği bir yeni anayasayı çıkartalım istiyoruz.

YERLİ AŞIDA SON KOŞUL

Ülkemizde de derhal önemli bir çalışma, yoğun bir egzersiz var. Eylül, ekim aylarına yetiştirmeyi planladığımız bu çalışmayla da yerli aşımızı inşallah yapacağız.

Büyük Kasaba hastanelerini biz niye yaptık? Türkiye'den kalkıp da Cleveland'a benim vatandaşım gitmesin. Aynen Cleveland'ın vasfında, onun içeriğini kapsamış hastaneleri biz ülkemizde yapalım. derhal bizim şehir hastanelerimiz tüm bu içeriğe sahip.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Cumhurbaskani-Erdogan-Sehir-hastanelerini-biz-niye-yaptik/250093