Emlak Konut’un kamuoyu ile paylaştığı verilere kadar; DAP Yapı vizyonuyla hayata geçirilen DAP Nişantaşı Koru projesi, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 14 bin 454 metrekarelik satmak ve 817 milyon TL’lik hasılatla ciro şampiyonu oldu.

Markalı ev sektörü açısından 2021’in birincil yarısı pandemi etkilerinin hissedilmeye devam ettiği bir dönem olurken, Emlak Ev GYO da 2021’in ilk yarısı itibarıyla hasılat rakamlarını kamuoyu ile paylaştı.

Açıklanan verilere tarafından; DAP Yapı vizyonuyla hayata geçirilen DAP Nişantaşı Koru projesi, bu yılın birincil 6 aylık döneminde 14 bin 454 metrekarelik satış ve 817 milyon TL’lik hasılatla ciro şampiyonu oldu. Benzer dönemde, Emlak Ev Vadi Evleri 600.8 milyon TL’lik hasılatla ikinci, Büyükyalı projesi ise 360 milyon TL’lik satışla üçüncü sırada yer aldı.

DAP Inşa’nın hasılat şampiyonu projesi, Nişantaşı Koru, ‘dinç konut konsepti’ni lüksün merkezi Nişantaşı ile buluşturuyor. Proje, lokasyon olarak Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında yer alıyor.

Milletlerarası gayrimenkul firması Cushman&Wakefield’in 65 ülkenin 330 alışveriş caddesini sıraladığı araştırmada birincil 10’da bulunan Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi, San Francisco'daki Union Square ve New York’taki 5. Sokak’yle aynı kategoride yer alıyor. Lüks markaların Türkiye’deki bir numaralı adresi olan Abdi İpekçi Caddesi’ne 650 metre; yani takriben 5 dakika yürüme mesafesinde yer alan DAP Yapı Nişantaşı Koru projesi, City’s Alışveriş Merkezi’ne de 300 metre yakınlıkta... Bu anlamda Hermes, Louis Vuitton, Prada ve Gucci gibi lüksün zirvesindeki markalara da deyim yerindeyse “kapı komşusu’ konumunda…

4 ila 8 metre arasında değişen tavan yüksekliği olan evlerde daire büyüklüğünde geniş teraslarda isteyenler havuzuna girebiliyor, dileyenler ise şömine ateşi eşliğinde özgün Boğaz, koru ve Nişantaşı manzarasının tadını çıkarabiliyor.

Nişantaşı bölgesinde Bahçe Villa ile Teras Villa konseptlerinin de bir başlangıçta tasarlandığı ve her detayın titizlikle düşünüldüğü proje, Nişantaşı’nda ‘Geleceğin Lüksünü’ baştan tanımlıyor. DAP Inşa’nın reformcu vizyonuyla Emlak Konut güvencesinin birleşimi olan bu proje; iki kıtayı birbirine bağlayan dünya başkenti İstanbul’umuzun gözbebeği Nişantaşı’nda, 50 sene sonradan bile değerine değer katacak bir eser olacak.

NİŞANTAŞI’NIN EN BÜYÜK YEŞİL ALANI

Nişantaşı’nın toplam yeşil alanından daha büyük olan ve sağlık kurulunun önerilerini alarak tasarlanan projedeki 60 bin metrekarelik koru alanı, kentin kalbinde olsa da yeşillikler içinde öbür bir atmosfer oluşturuyor. İçinde gezilebilen bahçeleri ve 100 bin metrekare göz teması kurulabilecek doğa manzarasıyla bütün bir koru yaşamı sunuyor. Ev ve yaşam alanı anlamında Nişantaşı’nda, olmayan bir lüksü getiren Dap Yapı, bahçe villa konseptini de Nişantaşı’nda bir ilk olarak sunuyor

LÜKS TEKNE MANTIĞIYLA, KİŞİYE ÖZEL ÇÖZÜMLER

Nişantaşı projesindeki üniteler, ayrıntılarıyla lüks tekne mantığıyla malzemelerin birbiriyle uyumlu olduğu, hayat alanlarının en verimli şekilde kullanıldığı, kalitenin ve konforun maksimumda olduğu şekilde dizayn edildi. Projede bağımsız bölüm sayısı da az tutuldu. Kat yüksekliği 5 ila 10 kat aralarında sınırlandırıldı. Konutlardaki tavan yüksekliği ise en düşük 4 metre olarak planlandı. Bu sayede yüksek tavanlı, ferah ve insanın içini açan hayat alanları tasarlandı.

ÖZEL BİR SAĞLIK KURULU OLUŞTURULDU

Covid-19 pandemisi öncesinde ‘Dinç Ev’ kriterleri için hazırlıklara başlayan DAP Yapı, yaklaşık 100 bin kişinin fikrini alıp özel bir sıhhat kurulu oluşturdu. Bu kurulun önerileri etrafında dünyada bir başlangıçta Sağlıklı Evler konseptini ilerletti. DAP Inşa Sağlık Kurulu’nun 5 esas başlıkta özetlediği Dinç Konut Kriterleri, şu şekilde sıralanıyor:

1- Birincisi yüksek katlı olmayacak. İhtiyaç duyulduğu anda yürüyecek çıkılabilecek yükseklikteki evlere sağlıklı ev diyoruz.

2- İkincisi balkon, teras ve bahçe… Dinç evler bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız elbette geniş balkona sahip olmalı. Nişantaşı projemizi, en ince ayrıntısına kadar bir  ‘villa bahçe’ ve kişisel detayların düşünüldüğü ‘lüks tekne’ mantığıyla tasarladık.

3- Üçüncüsü ise orman, koru ve yeşil bölge … Yapılan araştırmalar gösteriyor yeşillikler içinde yapılan spor aktiviteleri kronik hastalıklara da iyi geliyor. Biz bu anlamda ayrıntılarıyla ‘orman içi’ mantığıyla Nişantaşı’nın en yeşil projesini hayata geçiriyoruz.

4- Dördüncüsü ise havalandırma sistemi… Bu açıdan bakıldığında ‘Dinç Konut’ dediğinizde, her dairenin havalandırma sisteminin korona sürecindeki sağlık durumu kriterlerine uygun olarak tasarlanması ve kesinlikle birbirinden ‘bağımsız’ olması ve doğal havalandırma olması gerekiyor.

5- Beşinci ve son kıstas ise en son yer sarsıntısı yönetmeliğine göre yapı ediliyor olması…  

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/DAP-Yapi-nin-Nisantasi-Koru-projesi-hasilat-sampiyonu-oldu/253074