Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İçişleri Bakanı Aristokrat'nun iddialarına yanıt verdi: Sedat Peker'in Süleyman Soylu'ya karşın iddialarına cevap beklerken Aristokrat bir anda konuyu bana getirdi. Söylediği her şey külliyen yalandır. Bir tane doğrusu değil.

İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade'nun kendisine yönelik iddialarına yanıt veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, canlı yayında uyarı çeken açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sedat Peker'in Süleyman Soylu'ya yönelik iddialarına yanıt beklerken Aristokrat aniden konuyu bana getirdi. Söylediği her şey külliyen yalandır. Bir tane açıkçası değil. Bunların siyaseti bir kurtlar sofrasıdır. İlk düşen kim olacak diye bakıyor cümbür cemaat.

Süleyman Asilzade, hoş bir itirafta bulunuyor. Kendi başbakanına, kendi genel başkanına karşı bir kumpasın içinde olduğunu itiraf ediyor. Ben çetin bir işe kalkıştım, imar rantlarına, faiz rantlarına, çıkarcılara, mafyalara bisturi atacaktık. Siyaset-mafya-iş dünyası arasındaki bağları koparmak üzere siyasi etik yasası getirecektim.

Bütün bu adımlara aleyhinde karşımda bir çete örgütlendi parti içinde: Binali Yıldırım, Süleyman Aristokrat ve Berat Albayrak. Asilzade kendisini ihbar ediyor, "ben meşru Başbakana karşı kumpas kurdum" diyor. Bu son atak, kurtlar sofrasında birbirini yemekte olan kurtların 'buraya birini daha çekelim de onu da yiyelim' deme çabasıdır. Ben o sofraya gelmem Sayın Asilzade. Fakat sen o kumpasın hesabını Allah indinde de kullar indinde de hesabını vereceksin.

Benim olduğum yere rüşvet giremezdi, nepotizm giremezdi, benim olduğum yere mafya giremezdi. Bu bendin yıkılması gerekiyordu ki bu çark sürsün. Kurtlar sofrasında oturan o hain kurtlar sahne alsınlar.

Cumhurbaşkanı tarihi bir yol ayrımında. Alttan alta kaynayan bir yanardağın üstünü kapatmaya çalışırsa hayatının hatasını yapacak. Türkiye'yi kendisinin yok Bahçeli'nin yönettiğini, rotayı da Perinçek'in belirlediğini ortaya koymuş olacak."

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Davutoglu- Bana-uc-isim-kumpas-kurdu/250908