CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, düzenlediği basın toplantısında Demirören’e Doğan Grubu'nun satışı esnasında verilen kredinin kamuoyunun bildiğinden fazla daha yüksek olabileceğini söyledi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Demirören’e Doğan Grubu'nun satışı sırasında verilen kredinin kamuoyunun bildiğinden daha yüksek olabileceğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Ziraat Bankası'ndan almış olduğu para Doğan Medya Grubu'nun devrinde alınan krediden mi ibarettir yahut önce 300 milyon dolar, sonra dairesel olarak 1 milyar 200 milyon TL olarak ipotek edilen paraya mı karşılıktır? İki tane kredi mi var? daha pozitif para mı tırtıkladılar milletten?" ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun basın toplantısındaki açıklamaları şöyle: 

“Doğan Medya Grubu Demirören’e geçti. Nasıl geçmişti, hatırlayın. Ziraat Bankası'ndan alınan yüksek bir arz -1 milyar dolara yakın- kredi ile Demirören’e geçmişti. Bu para sizin paranız, Ziraat Bankası devlet bankası. Tarımı ilerletmek, çiftçiyi teşvik etmek için yerleşmiş bir banka. Bu para battı, şaşkınlık içinde işler var. 2018 yazında Demirören Grubu, Kemer Inşa Turizm AŞ diye bir şirketi var, bu şirket adına Ziraat Bankası'ndan Haziran ayında 300 milyon dolar, birkaç ay daha sonra Ağustos ayında 1 milyar 118 milyon 330 bin TL karşılığında arsasını ipotek ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, spor alanı olan o arsayı imar değişikliği yaparak ticaret ve konut alanına çeviriyor, bu şekilde imar rantı ediyor. Daha Sonra orada oturan halk, Kemer Country’nin mukimleri mahkemeye veriyor, mahkeme bu imar değişikliğini bozuyor.

Böyle olunca Ziraat Bankası bu arsaya el koyuyor. Sonradan sanki konut yapılıyor gibi satışa çıkarıyor. Duruşma bu satışı da durduruyor. Bu Nedenle büyük bir hasar oluşuyor. Bunları sorduğumuzda bize 'ticari giz' diye yanıt veriyorlar. Bunlar ticari sır filan değildir. Bunun hesabını Berat Albayrak da verecek, Lütfi Elvan da verecek, cümbür cemaat verecek.

"MİLLETİN PARASINI ÇALANLARDAN NASIL MİLLİYETÇİ OLUR?"

Ben buraya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına buraya milletvekili olarak geldim. Onların hakkını hukukunu korumak, vergilerinin nereye gittiğini sormak için buraya geldim. Ben görevimi yapıyorum, 'Bu ticari sırdır' diyor. Edepsizler, hırsızlık yapıyor, bu hırsızlığı sorduğumda 'Ticari giz' diyor. O Kadar bir ticari giz yoktur.

Hırsızlıktır bu, milletten çalmaktır, tüyü tamamlanmamış yetimin hakkını almaktır. Tüm bunların hesabını verecekler. Bunların hesabı en kısa zamanda sorulacak. Diğer türlü bu ülke devam edemez. Bekaymış, bunların tümü milliyetçi. Batsın böyle milliyetçilik, sizin nereniz milliyetçi? Milletin parasını çalanlardan nasıl milliyetçi olur? Bunlar şehitçi, şehit kanına ekmek doğrayan edepsizlerdir bunlar! Çıkıyorlar bizim karşımıza, 'Ama şehit, ama vatan, lakin beka” diyorlar, tümü yalan.

"KAMUOYUNA DA SORUYORUM, DAHA ARTI PARA MI TIRTIKLADILAR MİLLETTEN"

Buna aynı numaralar daha önce Turkcell’de de yapılmıştı. Turkcell, Varlık Fonu'na aktarılmıştı, acaba Demiören Holding de böyle mi olacak? Hani özelleştirmeden daha sonra devletleştirme dönemine mi geliyoruz? Demirören de Varlık Fonu'na mı aktarılacak?

şimdi tartıştığımız para, Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'ndan almış olduğu para Doğan Medya Grubu'nun devrinde alınan krediden mi ibarettir yoksa önce 300 milyon dolar, daha sonra dairesel olarak 1 milyar 200 milyon TL olarak ipotek edilen paraya mı karşılıktır? İki tane kredi mi var? Bunu resmi olarak hükumete, bakana sorduk fakat buradan kamuoyuna da soruyorum; daha pozitif para mı tırtıkladılar milletten?"

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Demiroren-e-verilen-750-Milyon-Dolarlik-krediyle-ilgili-yeni-iddia/251955