HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Batman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı ve flaş açıklamalar yaptı.
Kent merkezindeki Kin Em Parkı'nda düzenlenen yer sofrası programında konuşan Demirtaş, Rusya ve İsrail ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Demirtaş, izlenen politikanın yanlış olduğunu savundu.

Atatürk Parkı'nda yapılması planlanan programın valiliğin izin vermemesi üzerine Kin Em Parkı'nda yapıldığını kaydeden Demirtaş, "Bu topraklarda insana insan olmaktan kaynaklanan bir değer verilmedi. İnsan onuruna yakışır bir kıymet hiçbir zaman verilmedi. Korktular, her zaman halkından, bireyden korkan bir devlet oldular. Halen öyle, 100 yıl önceki kafa neyse aşağı yukarı halen öyle. Batman'da bir kamu yönetimi anlayışı var. Zannedersiniz ki Batman kendi tapulu malıdır. İlle Demirtaş'ı Batman'a sokmayacağım. Miting yaptırmayacağım. İftar yaptırmayacağım. Bunların hepsi devletin halktan korktuğunun göstergeleridir. Bir defa vali dediğimiz devletin memurudur. Maaşını bile halk ödüyor. Böyle gereksiz bir kurumu inşallah Allah nasip eder de koalisyon ortağı ya da iktidara gelirsek ilk işimiz valilikleri kaldırmak olacaktır. Bu gereksiz kurumdan halkı kurtaracağız" dedi.

Batman'ın yoksullukta ve işsizlikte 81. sırada olduğunu söyleyen Demirtaş, "Geri kalan bütün 80 şehir Batman'dan üst sırada. Şimdi buraya atanmış valiye sesleniyorum. Sen benimle uğraşacağına şu rezalete bak" diye konuştu.

"İSRALİ'İN FİLİSTİN HALKINA, MAZLUM GAZZE HALKINA YAPTIKLARINDAN DOLAYI BİZ HESABINI SORACAĞIZ DİYORLARDI"

Türkiye ile İsrail arasındaki son gelişmeleri de değerlendiren Demirtaş, "Ne diyordu bunlar bir zamanlar, bu one munietçiler; 'İsrail terör örgütüdür. İsrail'in Filistin halkına, mazlum Gazze halkına yaptıklarından dolayı biz hesabını soracağız' diyorlardı" diyerek İsrail ile yapılan görüşmelere tepki gösterdi. İsrail'in kasasının Türkiye'den giden paralarla dolacağını savunan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Tank modernizasyonunun en büyük payını İsrail alacak. İsrail Başbakanı çok memnun. Ekonomik açıdan diyorlar ki muazzam bir fırsat yakaladık. Gazze'ye abluka kalktı mı diye soruyor gazeteci, 'Hayır' diyor. 'Abluka devam ediyor' diyor. Oysa Ankara'da Başbakan 'Abluka kalktı' diyor. Gazze'de abluka falan kalkmadı. Özür dilendi mi, hayır? 20 milyon dolar tazminat ödeyen İsrail kasasına milyarlarca para girecek. İsrail ile iş yaparsınız yapmazsınız bu sizin bileceğiniz iş. Bizim karşı çıktığımız bu sizin ikiyüzlülüğünüzdür. Rusya ile de öyle değil miydi. 'Biz düşürdük uçağı, yine olsa yine düşürürüz. Ne özrü, özür dilemesi gereken onlar' diyordu. Ben Moskova'ya gittiğimde beni hain ilan etmişlerdi. Türkiye bunun bedelini çok ağır ödeyecek dediğimizde, turizm kötü olacak, ekonomi çökecek dediğimizde vatan hainiydik. Kimmiş vatan haini gördünüz bir mektupla şimdi Putin'den özür diliyor. Onun yaptığı yanlışlar yıllarca bizim ağır bedelleri ile ödenecek. Hem onun hem Türkiye'nin burnundan fitil fitil getirecekler".



Bu arada, ses sisteminde teknik arızanın yaşanması sonucu Demirtaş, "Bizimkiler bu soruna çözüm bulamadılar. Kürt sorunu çözülür ama bu ses sistemindeki sorunlar çözülmez" diyerek espri yaptı. Demirtaş, buradaki konuşmasının ardından Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan çay ocağında vatandaşlarla çay içip sohbet etti.