Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Yüz sene önce bütün dünyayı karşımıza alarak kurduk bu devleti. Devletimizi kaybettik. Onu yeniden inşa etmemiz gerekli" açıklamasında bulundu.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hakkında her yerde gündeme getirilen iddialarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'e konuşan Baykal, mevcut siyasi duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede "Yüz sene önce tüm dünyayı karşımıza alarak kurduk bu devleti. Devletimizi kaybettik. Onu baştan inşa etmemiz lüzumlu" açıklamasında bulundu. 

'Birinci vesvese noktasının' kayıp silahlar olduğunu söyleyen Baykal, iddiaların dürüst olma olasılığını ve sivil yurttaşlara yansımış olma olasılığını 'ürkütücü bulduğunu' açıkladı. 

'Suriye'den daha büyük bir kusur olabilir'

Afganistan konusunda da açıklamalarda yer alan Baykal, “Kabil’in savunulması konusu bir tehdit. Fazla ciddi bir yankısı olabilir. Suriye’den daha büyük bir kusur olabilir. NATO bu dek kuvvetli, o oradan çıkarken biz fazla belalı bir sorumluluk üstleneceğiz. Evlatlarımızı ateşe atacağız. Türkiye’ye karşın bir göç tırmanışı olabilir. Ülkenin demokrasi alanı açısından çok korkunç bir kusur olacak” dedi.

Halk İttifakı'nın çabalarını 'çok yerinde bir girişim' olarak tanımlayan Baykal ayrıca, “Çok yerinde bir teşebbüs. Türkiye’nin tam ihtiyacı doğrultusunda, küçük parti perspektifinin ötesinde bir dayanışma ortaya çıktı. Yalnız yeni tehditlere karşısında da donatılması lüzumlu” ifadelerini kullandı. 

Baykal, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik iddialara verdiği tepkiyle ilgili olarak ise “Genel Başkan’ın gösterdiği tepki fazla değerlidir. Ben şahsına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Deniz-Baykal-dan-Kabil-uyarisi-Suriye-den-daha-buyuk-bir-hata-olabilir/253087