Denizli Sarayköy Yakayurt Semti ’nde arıtma kuruluşu yakınında bulunan bir arazide koyun yayıldıran çobanlar bir bidon buldu. Bidonun içinde bebek cesedi olduğunu gören çobanlar gidişatı jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine vaka yerine gelen jandarma takımları yaptıkları ilk tanımlamalarda bebeğin göbeğinde klips bulunduğunu ve sağlık kurumunda doğduğunu tanımladı. Takribî 3 ay evvel can verdiği varsayım edilen bebeğin cinsiyet tespiti yapılamadı.

Bidonu bulan çobanlardan Ali İlkutlu 45, bidon içerisindeki bebek cesedini ilk başta oyuncak bebek sandıklarını fakat kapağını açınca vahim manzarayla karşılaştıklarını kaydoldu. Bebeğin gözlerinin ve öteki uzuvlarının emin olduğunu aktaran İlkutlu, rastla yapıtı buldukları cesedin takribî 1 ay evvel atıldığını varsayım ettiklerini belirtti.

"BAKTIK ÇOCUĞUN GÖZLERİ FİLAN HER ŞEYİ BELİRLİYDİ"

İlkutlu, İhlas Ajansı İHA muhabirine yaptığı söylemede sabah konuttan koyunları yayıldırmak için çayıra çıktıklarını ve koyunları yayıldırırken rastla olarak sarı bir bidona tesadüftüklerini dile getirerek, "Dikkatimizi çekti, Ayhan dostum sarı bir bidon var gel bakalım dedi. Bidona baktığımızda bir cisim gördük, sanki oyuncak bebeğe benziyordu her şeyi vardı çocuğun. Oyuncak mı değil mi tereddüt kaldık. Sonra baktık çocuğun gözleri filan her şeyi belirliydi hemen muhtarı aradık, o da jandarmayı aradı. Jandarma geldi araştırdı, gereken yapıldı. Kimin attığını görmedik, atanı kesinlikle görürdük. Yeni bir vaka değil en az 1 ay olmuş atılalı. Şimdiye kadar dikkatimize sürüklememişti. 5 kiloluk transparan bir bidonun içerisindeydi, ağzı kapalıydı. Ağzı kapalı olmasa köpeklerin filan dikkatine sürüklerdi, biz kazara gördük" dedi.

denizli-bebek-cesedi-bidon

"BÖYLE BİR VİCDANSIZLIK OLAMAZ"

Takribî 2 aydır bölgede koyun yayıldırdıklarını aktaran 52 yaşındaki çoban Ayhan Enç ise, eldivenle bidonun ağzını açtığında bir koku geldiğini ve hakikat bir bebek cesedi olduğunu fark ettiğinde çok korktuğunu ifade ederek, "2 aydır burada koyun yayıldırıyoruz hiç böyle bir şey görmemiştik. Bidon dikkatimizi çekince geldik baktık. İleri gittim sonra geri gelip eldivenlerimi giydim bidonun ağzını açtım. Açtığımda bir koku hissettim. Tekerrür bakınca çocuk olduğunu kavradım. Ondan sonra muhtarı aradık, jandarma ve savcı geldi. Fobi hissettim, böyle vicdansızlık olamaz. Bunu yapan ana babadır, başka kimse değildir. Yeni doğmuş bir çocuktu. Sağlık Kurumunda doğmuş bir çocuk, göbek mandalı dahi vardı. Evladımın tırnağı kırılsa canım acıyor benim" diye konuştu.

denizli-bebek-cesedi-bidon-2

Plastik bidonun içerisinden çıkarılan bebek cesedinin Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kurumu Adli Tıp Müessesesinde otopsi operasyonlarının devam ettiği bildirildi. Hadiseyle alakalı başlatılan soruşturma çok güzergahlı sürüyor. İHA

denizli-bebek-cesedi-bidon-3