Cilt ve cilt mamulleri sektörü, birincil 6 ayda 793 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

İstanbul Cilt ve Cilt Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, “2021 yılının birincil yarısında deri ve cilt mamulleri ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26’lık artışla 793 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sene sonu hedefimiz olan 2 milyar dolarlık ihracat rakamına bir adım daha yaklaştık.” diye konuştu.

2021 yılı ocak-haziran döneminde Kovid-19 salgının sıkıntıları hissedilmeye devam ediliyor olsa da deri ve deri mamulleri ihracatını artırmayı başardıklarını kaydeden Şenocak, şunları söyledi:

“Bu dönemde alım gücü yüksek OECD ülkelerine ihracatımız geçen yılın aynı dönemine kadar yüzde 24 artışla 357 milyon dolar oldu. AB ülkelerine ise yüzde 17’lik bir artışla 292 milyon dolarlık ihracat sağladık. Yeniden bu dönemde Almanya’ya 62 milyon dolar, Rusya’ya 61 milyon dolar, Irak’a 42 milyon dolar, İtalya’ya 42 milyon dolar ve İspanya’ya 35 milyon dolar layık ihracat gerçekleştirdik. Yılın birincil yarısında geçen yılın aynı dönemine göre birincil 10 ülke içerisinde en çok ihracat artışı yaşadığımız ülke ise yüzde 61 yükselme ve 31 milyon dolarla İngiltere oldu.”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Deri-sektorunun-ihracati-ilk-alti-ayda-yuzde-26-artti/253117