Yüksek Seçim Kurulunun mahallî tercihlere ait kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer rakamında yayımlandı. Kararla beraber yapılan farklılıkla sandık heyeti başkanı tarafından görevlendirilen abone, rey zarfını sandıktan teker teker alarak başkana verecek. Başkan zarfı açarak içinden çıkan rey pusularını okumadan evvel, tercih cinsine göre ters çevirerek tasnif edip masanın üstüne koyacak. Harekât bitirildikten sonra başkan, rey pusulasının ön suratını herkesin görebileceği ve duyabileceği biçimde okuyacak.

Mevzubahisi usullerin yer aldığı Sandık Heyetlerinin Görev ve Yetkilerini Gösterir 138 rakamlı Genelge'nin farklılığa gidilen 43. maddesinin birinci fıkrasında, 'Sandık heyeti başkanı tarafından görevlendirilen abone, rey zarfını sandıktan teker teker alarak başkana verir. Başkan zarfı açarak içinden çıkan rey pusulasının ön suratını herkesin görebileceği ve duyabileceği biçimde okur' ifadesi yer alıyordu.

Öte yandan, muhtarlık için kullanılan rey pusulaları, muhtarlık için rey kullanma hakkı bulunan seçmen rakamından fazla çıkarsa tüm muhtarlık rey pusulaları tekerrür ayrı ayrı zarflara konularak sandığa atılacak ve fazla kullanılan rey rakamı kadar zarf sandıktan çekilerek açılmadan ayrı olarak ambalajlanacak ve bu husus zabta geçirilecek. Sayım ve döküm harekâtlarına, bu harekât yapıldıktan sonra devam edilecek. DHA