Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde ustalar güçlendirilmiş straforla, Nasrettin Hoca'nın dev bir heykelini yaptılar. Nasrettin Hoca Şenlikleri kapsamında sergilenecek olan heykelin boyu 11 metre. Strafor Ustası Kadir Özdemir, “Zannediyorum kendi çapında Nasrettin Hoca rekoru olabilir, tam bir fikrimiz yok bu konuda araştırılmasını diliyoruz” dedi. 

Türkiye’nin hem her yerine yaptıkları sanatsal ve mimari dekorlarla adından söz ettiren Eskişehirli strafor ustaları, Nasrettin Hoca Şenlikleri kapsamında yapımı aşamaya gelen 11 metrelik strafordan Nasrettin Hoca heykeli hazırlıyor. ‘Ye kürküm ye’ ve ‘Göle yoğurt çalma’ fıkralarından esinlenerek hazırlanan devasa Nasrettin Hoca heykeli güler yüzlü bir surat ifadesi, sırtında kaftan, belinde kuşak, sol elinde göle yoğurt çaldığı kaşık ile özgün bir form oluşturdu. Ayrıca yapılan diğer Nasrettin Hoca heykellerine kıyasla daha gerçekçi yüz ve yüz hatlarına sahip olan heykel, ustalar tarafından Türkiye’nin strafordan yapılmış en büyük Nasrettin Hoca heykeli olduğunu düşünüyor.

Ayrıca Özdemir, heykelin tek ve özgün olması için uğraştıklarını anatarak, “Strafor, petrol türevle çok dayanıklı bir malzemedir. Dolayısıyla doğada yok olması çok uzun süreç alır, en azından betondan daha uzun ömrü vardır. Straforun üzerine çeşitli kimyasallarla dayanıklılık katıyoruz. Bir takım kimyasal elementler kullanıyoruz. Müşterilerimizde gelen talepler doğrultusunda straforun üzerinde hangi kimyasalı kullanacağımıza karar veriyoruz” şeklinde konuştu.