Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul ’da tertip edilen Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Şehir Başkanları Buluşması ’nda konuştu. Buluşmaya; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, İstanbul teşkilatı ve partililer katıldı.

Bahçeli'nin söylemelinden satır başları şöyle:

"31 Mart mahallî tercihlerine 64 kala İstanbul ’dayız. 500 seneye yakın bir müddet Türklüğün başşehri ve hükümdarlık merkezi olmuş bu kentin ehemmiyeti bizim için çok ayrıdır. İnancım odur ki burada yapacağımız her çalışma huzurlu ve müreffeh bir Türkiye ’ye başlangıç edecektir. Burada elde edeceğimiz siyasal neticeler moral ve motivasyon kaynağı olacaktır.

İstanbul Türkiye'nin özetidir, özelidir, özgüvenidir. Konut konut, mahalle mahalle, sokak sokak mahalle mahalle ulusumuzun sahibi olduğu tüm zenginliklerini barındırmaktadır. Aşacağımız her politik mani, erişeceğimiz her politik taban, Türkiye genelinde karşımıza çıkacak tüm güçlükleri aşmada coşku verecektir. Görevimiz ağırdır, büyüktür, tarihidir."

"MAKSATLARIMIZIN GERİSİNE DÜŞEMEYİZ"

"İstanbul ’da hak ettiğimiz politik mevkiye gelmek, iblisin bacağını kırmak ertelenemez bir emeldir. Kıt ihtimallerle boğuşuyorsunuz ama davamızı bir adım daha ileri taşımaktan bırakmıyorsunuz. Dayanılmaz güçlüklerin farkındayım. Aynı zamanda yan gelip uyuyanları, rivayet yayanların, mani oluşturmaya çalışanların dönen tekere çomak sokanlara izin vermiyorsunuz. Hepinize müteşekkirim. Ancak mevcutla kanaat etemeyiz, servet yedilere benzeyemeyiz, yerimizde sayamayız, hesabi davranamayız. Halimize şükretsek dahi maksatlarımızın gerisine düşemeyiz. İstanbul muazzam bir fethin servetidir. Bunu öğrenmek buna müstahak olmak yalnızca vazife değil, tarihi mükellefiyettir. Tarihin en büyük Türk şehrinde fetih ruhuna sahip olmadıkça ne yapsak nafiledir. Eforumuza efor katmamız, yürüyüşümüze hız ilave etmemiz ortak amacımız olmalıdır. Buna duyarsız kalamayız. İstanbul, İslam uygarlığının surat akıdır. Her karışında şehidin anısı vardır. Her köşesinde camilerden yükselen ezanları, burçlarında dalgalanan umutları, yüksek bir terbiyeyi vardır."

"ÇİLE 1453 ’TE BAŞLADI DİYENLERLE HESABIMIZ VARDIR"

"Bu şehirde gemiler karadan yürütülüp, devrilmez sınan surlar devrilmişse, ihtimalsiz görünen ne varsa büyük mücadeleyle üstesinden gelinmişse benzerini biz niçin yapamayız. Sevdalısı olduğumuz bu şehirde niçin geriye düşelim? Niçin arzuladığımız seviyede olmayalım? Milliyetçi Hareket Partisi ’nin diriliş ve şahlanışına niçin imza atmayalım. Etrafına karamsarlık aşılayanları kenara itersek ehemmiyetli mesafeler alırız. Biz İstanbul ’un surlarına tırmanıp üç hilali diken Ulubatlı ’nın torunuyuz. Fetih jenerasyonunun son halkasıyız. İstanbul biziz, biz İstanbul'uz. Hepimiz Türkiye ’yiz, hepimiz büyük Türk halkıyız. Çile 1453 ’te başladı diyenlerle hesabımız vardır. 31 Martta kargaşa tasarıyı yapanlardan sorulacak hesabımız vardır. .dağınık olursak, enerjimize içimize tüketirsek bu hesabı nasıl öderiz? Gıybet günah değil mi, aynı zamanda dava adamı, insan azmanı olunmaz. Bu terazi bu sıkleti sürüklemez. İdealistlik yaşam boyu devam eden tek taraflı sevda kontratıdır.

Boş işlerle geçirecek süre yoktur. Ne bir olacağız ya da günümüz heba ve israf edeceğiz. Ya adam gibi olup davamızı taşıyacağız ya da yatağından taşan akarsular gibi saçılıp gideceğiz.

Günlük hesapların peşinde koşmayan, davamızı İstanbul ’a yaymayı kafasına koymuş yüksek nitelikli insanlarla gayemize erişeceğiz. Bunun da güçlü bir teşkilatlanmayla olacağı sarihtir. Bu fazileti gösterebilecek olanların Milliyetçi Hareket Partisi ’nin özlediği siyasal yükselişe ve İstanbulluların özlediği günlere eriştireceğinden muhakkağım. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul'da vardır, gelişecektir, kuvvetlenecektir. Bu yükselişe hiç kimse mani olamaz. Bu yükselişi hiç kimse kesemez, yasaklayamaz."

"CUMHUR İTTİFAKI ZİLLETİ SİLİP SÜPÜRECEKTİR"

"İstanbul ’da Cumhur İttifakı ’nın tabiatına uygun biçimde uzlaşmaya vardık. Ayrımız gayrımız yoktur. Megakent Belediye Başkan adayımız da Sayın Binali Yıldırım ’dır. Artık İstanbul ’da bir belediyemiz olsun, artık İstanbul ’da mahallî seviyede azıcık değsin. Arayışımız bu güzergahtadır. Kendi adaylarımız için ne yapıyorsak onlar için de benzerini yapacağız. Megakent ve ilçe meclislerinde faal olmalıyız. Cumhur İttifakı İstanbul ’da eforlu olmalıdır. Eğer İstanbul, zilletin yönetimi altında olursa ulusal bekamız ağır zarar alacaktır zira zillette hayır yoktur, zillette umut yoktur, zillette gelecek yoktur. Allah'ın izniyle Cumhur İttifakı zilleti silip süpürecektir. Cumhur İttifakının 24 Haziran ’da aldığı neticelerin 31 Mart ’ta tahkimini kaçınılmaz bir gereksinim olarak tanımladık. 4 ayaklı stratejimize 2 ana politik gayemizi tanımladık ve hisseleştik. 30 megakent belediye başkanlığının tamamında ve alt belediyelerinde Cumhur İttifakı ’nın tabiatına riayet edecek biçimde AK Parti ile uzlaşmaya vardık. Rey dağılımlarını dikkate alıp politik istemimizi netleştirdik. Politikamızı gölgeleyecek hiçbir ilişki ağı içinde olmadık. Sağlam duruşumuzu, duru düşüncelilerimizi İstanbul'daki her insanımızla paylaşınız. Belediye derken bekayı görmezden gelmeyeceğiz, zilleti güldürmeyeceğiz. İstanbul ’da hasretle tanımladığımız başarıya emin erişeceğiz. Sonuna kadar beka diyeceğiz. Bu talihte her fedakarlığı yapacağımızı usumuzdan çıkarmayacağız."

"1881 ADET ATATÜRK KİTANI SATANLAR İÇİN BALLI KAYMAKLI TİCARET MESELEYİ VARDIR"

"CHP yeniden tarihin yanlış tarafındadır. Allah herkese kısmetine göre az veya çok bir zekâ vermiştir. Bunlarda devlete bağlılık, sancağa meseleyi vardır. Terör bir beka meseledir. Teröristlere cici çocuk muamelesi yapanlar bekayı kavramazlar. 15 Temmuz ’a tiyatro diyenler bekayı göremezler. HDP ile yasak ilişki yaşayanlar için beka meseleyi bütün bir hayaldir.

Adiye alçak diyemeyen, katile katil diyemeyen zevat için börek çörek meseleyi vardır. 1881 adet Atatürk kitabı satanlar için ballı kaymaklı ticaret meseleyi vardır. Bu meseleyi de alavere dalavereyle çözmüşlerdir."

"TRUMP'IN MADURO'YA DARBE GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE AYIPLIYORUM"

Venezuela'daki büyümeler "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, bir devlet başkanını Twitter ile yıkmaya çalışmıştır bu eşkıyalıktır. Demokrasi ağır bir yara almıştır. Beynelmilel kumpas mahvın eşiğindedir. BM gaddarlar yanındadır. Trump'ın Maduro'ya darbe girişimini şiddetle ayıplıyorum. Maduro'nun teslim olmaması dileğimdir. Maduro ’ya yapılan pespaye teşebbüs başka ülkeler için misal teşkil edecektir. Ülkemizde tatlı su demokratlarından üç kelime duyulmuş değildir. Vurgun yemiş gibiler. Biz gaddara gaddar demeyi sürdüreceğiz. Davranışımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Zorbalığı sefil edileceğini inançla söyleyeceğiz."

"BEŞİKTAŞ SİLİVRİ, MALTEPE'DE SALT GALİBİYET BEKLİYORUM"

31 Mart 2019 ’da Türkiye ehline itimat edilecek. Ülkemizi hiç kimse yakalayamayacak. Sancağa sahip çıkacağız, vatanımıza sahip çıkacağız, iftiharımıza sahip çıkacağız, davamıza sahip çıkacağız, geleceğimize sahip çıkacağız. 1000 senelik kardeşliğimizi yaşatacağız. Ayrılıcılığı klasik görmeyeceğiz. İstismara izin vermeyeceğiz. Çatışmaya ortak olmayacağız. Ulusal kıymetler çevresinde kenetleneceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisi asla teslim olmayacaktır, sonuna kadar çaba edecektir ve İstanbul ’da zaferli olacaktır. Burada sizlerden aldığım eforla beka için ulusal karar, cumhur için karar. Beşiktaş Silivri, Maltepe'de salt galibiyet bekliyorum."