Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Ülkemizde demokratik uzlaşma kültürü değil" dedi.

''MHP, özellikle uzlaşma kültürüne sahip olmayan siyasi partilerin toplumsal huzursuzluğu derinleştirdiğine inanmaktadır. Türkiye'nin bahtı açıktır. Amacı ülkeye ve millete hizmet olan sitasetin ahlaki değerlerle bezenmesi bize kadar bir mecburiyettir.

'CHP'li belediyeler özerk idare değildir'

Kılıçdaroğlu geçmiş beyanları ile ters düşmüştür. Kılıçdaroğlu'nun ülke nüfusunun yüzde 54'ünün CHP'li belediyeler göre yönetildiğini dillendirmiştir. CHP'li belediyeler özerk bir yönetim değildir. Bu belediyeler gökten zembille inmemiştir. Bu bize göre potansiyel bir ayrımcılığın devlet içinde başka devlet varmış gibi değerlendirme yapmanın bir öteki şeklidir. Kılıçdaroğlu'nun ağzındaki bakla zehirlidir. CHP yönetiminin anlattığı gibi kötümser bir tablo değil. Sorun değil demiyoruz, CHP'nin anlattığı gibi bir tablo yok.

'PKK'nın, FETÖ'nün, DHKP-C'nin sıralamadaki yeri neresidir?'

Kılıçdaroğlu, 5 CHP'li belediyenin 13 bin sanatçıya takviye yaptığını da söylemiş. Bu sanatçılar kimlerdir? Sanatçı kisvesine bürünmüş bölücülere Türkiye muhaliflerine belediye bütçeleri peşkeş çekilmiş midir? Birlikte iktidar olmayı hedeflediği dostları aralarında PKK'nın, FETÖ'nün, DHKP-C'nin sıralamadaki yeri neresidir? Acaba terörist Demirtaş, Karayılan, Kılıçdaroğlu'nun dostu mudur? Muharrem İnce hala arkadaş kabul edilmekte midir? 

'Kılıçdaroğlu arkadaş desin biz halk müziği diyeceğiz'

Kılıçdaroğlu'na tavsiyem akşamları video çekip paylaşmak yerine Akıllı Müren'in 'Eski Dostlar' isimli şarkısını dinleyerek kendisini avutmasıdır. Kılıçdaroğlu'nu ve sabıkalı dostların mükemmel biliriz. Biz milletle kucaklaşacağız. Demokraside iktidara dostlarla yok milletle ulaşılır. Kılıçdaroğlu dost desin biz ırk diyeceğiz.

'HDP bu oyunda başlıca bir faildir'

PKK terörü bir amaç yok, bir araçtır. PKK terörünün peşinde Türkiye ile hesabı olanlar var. Türkiye, PKK'nın arkasındaki küresel aktörleri muhataplarının yüzüne vurmuştur. HDP bu oyunda asıl bir faildir. Parti görünümlü bu bölücü odağın kumanda odası zalimlerin kontrolündedir. 

HDP'ye kapatma davası

HDP'nin PKK'dan, PKK'nın HDP'den farkı yoktur. AYM'nin davayı dün itibariyle kabul etmesi bahtı açık bir gelişmedir. Eğer hukuk varsa terörizmin siyaset ayağı hiçbir isim aşağı açılmamak üzere kapatılmalıdır. Kılıçdaroğlu kimin yanındadır tarafındadır? HDP, Türk demokrasisine biçilmiş kefendir.

Kılıçdaroğlu, 'Demokrasilerde parti kapatmak hatalı' diyor. Kuşkusuz halt ediyor, bölücülüğün avukatlığına utanmadan soyunuyor. HDP parti marti değildir. Hak ve vicdan terazisi bu rezalete onaylama veremez. HDP'nin Türk demokrasisine biçilmiş kefen, döşenmiş mayındır. HDP, kapatılmalıdır. Boğaza nazır şatafatlı mekanlarda, sıcak kum üzerinde magazinleşmiş hayatlarının derinliğine sinmiş, demlene demlene demokrasi edebiyatı yapanlara dünya fazla güzeldir. Lüks otellerin lobilerinde, 'Bu kadar oy alan parti kapatılır mı' ahkamı kesenlerin yedikleri önlerinde, yemedikleri arkalarındadır.

Meseleyi demokrasiyle çeviri etmeye çalışanlar, bir saatliğine de olsa ellerine silahı alıp nöbete girsinler de görelim adamlıklarını, nerede bu ağırlama doymuş gecelere akan kimliksizler, ne yapıyor bohem hayatının benekli müdavimleri? Salgınla boğuşurken İzmir Alaçatı'da, Nişantaşı'nda nasıl fiyaka satıyorlarsa, buyursunlar bu vatanın külfetine de bir zahmet katlanmayı denesinler. Ailelerinden birisi teröre kurban gitseydi tekrar böyle konuşmaya yürekleri el verecek miydi?

TÜSİAD'a tepki

10 Haziran 2021’de, Birleşmiş Krallık Başbakanı’yla ABD Başkanı arasında “Yeni Atlantik Şartı” imzalanmıştır.

Bu çerçevede, demokrasi kurumuyla açık toplumun savunulması, saydamlık, hukukun üstünlüğü, sivil toplumun ve bağımsız medyanın desteklenmesi, adaletsizlik ve eşitsizlikle çaba ön plana çıkmıştır.

Müteakiben 11-13 Haziran 2021 tarihlerinde G-7 Liderler Zirvesi toplanmış, demokrasi, bağımsızlık, denklik, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına hürmet vurgusu yapılmıştır.

14 Haziran 2021’de NATO Liderler Zirvesi, 15 Haziran 2021’de de AB-ABD Zirvesi gerçekleştirilmiştir.

Özellikle NATO’nun 2030 Vizyon Belgesi’ne yapılan atıf zarfında, ittifakın siyasi boyutunun önümüzdeki süreçte güçlendirileceği, yolsuzlukla mücadelenin NATO için siklet taşıdığı açıklama edilmiş, nihayetinde demokrasinin destekleneceği tescil altına alınmıştır.

AB-ABD Zirvesi’nde ise, yine demokrasinin sahiplenileceği, otoriterliğin her türlü şeklinin reddedileceği hususuna bağlantı edilmiştir.

Hiç kimse ne var bunlarda demesin, zarfa yok mazrufa görmek, söylenenden ziyade maskeli küresel senaryonun devreye darılma niyetine hedefe kilitlenmek, ayrıntıya istiflenmiş sinsi hedefleri tefrik etmek sorumlu ve ulusal bir siyaset marifetidir.

Bu gelişmeler yaşandıktan daha sonra TÜSİAD Başkanı derhal pozisyon almış, kulağına üflenen asılsız bilgilerle hükümeti, ekonomiyi, hukuk ve demokrasi konularındaki eleştirilerini sıralamıştır.

Bize göre zamanlama ilginçtir.

TÜSİAD, son dönemlerde hukuk devletiyle hiçbir şekilde bağdaşmayacak karanlık ve karmaşık ilişki ağlarından felakete uğramış olduğunu ileri sürmüştür.

Türkiye bir hukuk devletidir, hukukun üstünlüğü de egemendir.

TÜSİAD’ın dış tazyiklere, dış telkinlere değil, milletimizin gerçeklerine, milli güvenliğimizin haysiyetine hürmet ve riayeti paradan daha manâlı olan bir haysiyet meselesidir.

"Katilin bozkurt işareti yapan ve tabanca tutan halini resmeden fotoğrafları  bekletiliyormuş gibi hemencecik servis edilmiştir"

Cinayete kurban giden Deniz Poyraz’ın masada yarım bıraktığı kağıt bardaktan içtiği dere ile yediği domates ve zeytin, kısa vakit içinde Türkiye aleyhtarlarının propaganda görseli olarak kullanılmıştır.

Katilin ise bozkurt işareti yapan ve silah tutan halini resmeden fotoğrafları güya bir yerlerde hazırda bekletiliyormuş gibi hemencecik servis edilmiştir.

Yani bir taşla daldaki birden fazla kuşun vurulması hedeflenmiştir.

Altını kalın bir şekilde çizerek soruyorum; bu katil aslında kimdir?

HTS kayıtları çıkarılmış mıdır? Bono ve bağlantıları kimleri ve nereleri muhabere etmektedir?

Provokasyonun içinde derin PKK’nın, tanıdık olmayan istihbarat örgütlerinin, kiralık taşeronların parmağı var mıdır?

HDP’yi masumlaştırıp partimizi, Cumhur İttifakı’nı ve Türk devletini itham etmek üzerine bina edilen bu cinayetin önü arkası, sağı solu, altı üstü ardına kadar araştırılmalıdır.

Kim ne biliyorsa, kimin elinde ne evrak, ne data varsa güvenlik güçlerine ve adli makamlara teslim etmek durumundadır.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Devlet-Bahceli-TUSIAD-in-cikis-zamanlamasi-ilginc/252095