Özdemir Sabancu suikastinin faili olarak aranan ve İzmir'de ülkeye girmeye çalışırken yakalanan Fahriye Erdal'ın avukatı Bekaert, Erdal'ı savunmaktan vazgeçti.

25 Mayıs'ta yapılan duruşmada Türkiye'de işlediği suçlardan Belçika'da yargılanmasına karar verilen Erdal'ın avukatı Bekaert, yasal 15 günlük süre içinde karara itiraz etmedi. Süre geçen cuma günü dolarken, bu sırada avukat Bekaert davadan çekildi. 
Bekaert'in ofisi AA muhabirine çekilme kararını doğrulasa da özel bir sebebinin olmadığını söyledi. Ancak edinilen bilgiye göre, çekilme kararında ödemelerde yaşanan sorun ve müvekkilinin firari olması etkili oldu. Bu gelişme üzerine Brugge Mahkemesi, barodan Erdal için avukat atmasını istedi. Ancak teklif götürülen avukatlardan hiçbiri şu ana kadar savunma yapmayı kabul etmedi. Teklifi kabul eden çıkmaması halinde baro bir avukatı zorunlu olarak görevlendirebilecek. Avukatların ret kararında ise hem davanın içeriği hem de DHKP-C üyesi Erdal'ın firari olmasının etkisinin bulunduğu öğrenildi.

2006'DA EV HAPSİNDEN FİRAR ETMİŞTİ

İş adamı Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996'da DHKP-C'li teröristler tarafından İstanbul Sabancı Center'da öldürüldü. Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edildi. Duyar yakalanıp hapse atıldı ve 1999 yılında hapishanedeki bir isyan sırasında öldürüldü. Erdal ve Akkol ise kaçmayı başardı. Yunanistan'da yargılanıp serbest bırakılan Akkol, ocak ayında Türkiye'ye yasa dışı yollardan girince yakalandı. Erdal ise 1999 yılında Belçika'nın Knokke kentinde kaldığı apartmanda yangın çıkması sonucunda sahte pasaportla yakalanıp yargılandı. Bir yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsine alınan Erdal, Mart 2006'da firar etti.

Eylül 2007'de Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı yargılanması kararı verilse de daha sonra bu karar bozuldu. Sabancı ailesinin başvurusu üzerine süreç yeniden başladı. Belçika'da 2016 yılında terör kanununda yapılan değişiklikle Erdal davası yeninden ele alındı. 25 Mayıs'ta görülen davada DHKP-C'li teröristin 3 cinayetten yargılanmasına karar verildi. Adli tatil sonrası başlaması beklenen yargılamada, Erdal suçlu bulunursa 20 yıla kadar hapis cezası alabilecek.