Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerce  bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 2'si polis 8 kişi  yaralandı.

Alınan bilgiye göre, 27 Mayıs Mahallesi Ergani Caddesi Afet Küme  Evleri mevkisinde polis aracının geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü  araçla saldırı gerçekleştirildi. Patlamada ilk belirlemelere göre biri ağır 2 polis ile 6 sivil  yaralandı.
Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle  Devlet Hastanesine kaldırıldı. Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar  oluştu.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

Patlamanın ardından olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Patlamanın yaşandığı bölge giriş ve çıkışlara kapatılırken, bölgede operasyon başlatıldı.

VALİLİK: 2'Sİ POLİS 8 YARALI VAR

Diyarbakır Valiliği, Dicle İlçesi'nde meydana gelen patlamada 1'i ağır 2 polis ile 6'sı vatandaş toplam 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz Dicle İlçesi, Ergani Caddesi, hastane civarında bir patlama meydana gelmiştir. Olayda ilk belirlemelere göre 1'i ağır olmak üzere 2 polis memurumuz ve 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir."

Patlamada yaralanan 2 polis memurunun helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.