Dilek Doğan davası sonrası Çağlayan Adliyesi karıştı. 18 Ekim sabahı İstanbul'da evlerine baskın yapan polislerden Y.M.'nin kurşunu ile yaralanan Dilek Doğan yaşamını yitirmişti. Az evvel Çağlayan adliyesinden aldığımız bilgilere göre dava görüldü ve adliye karıştı.

İstanbul Çağlayan'da 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Çağlayan Adliyesi karıştı ve olaylar yaşandı. Dilek Doğan'ın ölümü sonucunda polis memuru Y.M. hakkında kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi sonucunda 26.5 yıl hapis cezasıyla tutuklu yargılanması başlamıştı. Öğlen saatlerinde Çağlayan'da görülen dava sonrası ortam gerildi. 

İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, polis Y.M., ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan 26.5 yıl hapis cezasıyla tutuksuz olarak yargılanıyor.

Duruşma, özel harekat polislerinin arama yaptığı sırada evde olan Dilek Doğan’ın ağabeyi Mehmet Doğan’ın arkadaşı Tayfun Yücebağ’ın ifade vermesiyle başladı. Yücebağ, Y.M.’nin silahı ateşlemekle suçladığı ağabey Doğan’ın alkollü olmadığını, eve daha yeni geldiğini belirterek, “Silah sesinden önce bir itiş kakış, arbede olmadı. Ben sadece silah sesini duydum. Ben aramanın yapıldığı odadaydım. Babanın bu odaya girmek istediği doğru değildir, böyle bir şey görmedim” diye konuştu.

Cinayet anına dair polis kamera görüntülerinde ise ağabey Mehmet Doğan’la polis Y.M. olduğu sanılan kişi arasında sözlü tartışma çıktığı, silah sesinin gelmesinin ardındansa Dilek’in ailesinin polise feryat ettiği görülüyordu. Videoda tanık polisin Mehmet Doğan’a atfen söylediği sözler duyulmuyordu.

Yücebağ’ın ardından baskında görev alan özel harekat polislerinden Gökhan Dumanlı konuştu. Dumanlı, Dilek’in ağabeyi Mehmet Doğan’ın kendilerine küfrettiğini ileri sürüp, “Arama sırasında Mehmet Doğan polislere hakaret etti. ‘Pis herifler, evimizi kirlettiniz. Canlı bomba olacağım’ gibi şeyler söyledi” dedi.