Özden ATİK - Serpil KIRKESER - Mustafa ÖZDRABAK / İSTANBUL, () Sarıyer'de 18 Ekim'de gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin davanın 3. duruşması başladı. İstanbul Adalet Sarayı'nın 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan özel harekat polisi Y.M. katılmazken, Dilek Doğan'ın Ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

DURUŞMA GÜNÜNE AİT GÖRÜNTÜLER İZLENDİ
Doğan ailesinin avukatları, duruşmanın kapalı yapılması yönündeki kararın kaldırılması talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, kamu güvenliği gerekçesiyle bu talebi reddetti. Duruşmada, Dilek Doğan'ın hayatını kaybettiği olay gününe ait görüntülerin izlendiği öğrenildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Adalet Sarayı'nın çevresinde ve duruşmanın görüldüğü salon katında özel güvenlik ve çevik kuvvet polisleri güvenlik önlemi aldı. İzleyicilere kapalı olan duruşma sürdüğü sırada adliye dışında bir kişi ve adliye içinde pankart açıp slogan atan 2 eylemci gözaltına alındı. Davanın görülmesine ise hala devam ediyor.

20 NİSAN'DA OLAYLAR ÇIKMIŞTI
20 Nisan'daki celsede, olay anına ilişkin polisin kaydettiği görüntüler izlenirken salonda gerginlik çıkmıştı. Gerginliğin artması üzerine heyet, kamu güvenliği gerekçesiyle duruşmaların kapalı olarak görülmesine karar vermişti. Kararı protesto eden ve içeride oturup slogan atan izleyiciler gözaltına alınmıştı.
 
DAVA 12 EKİM 2016'YA ERTELENDİ

Avukatlar mahkemenin adil davranmadığını ancak reddi hakim talebinde bulunmayacaklarını belirtmelerine rağmen mahkeme bunun zimnen reddi hakim talebi sayılacağını belirterek bunu değerlendirmek için duruşmayı 12 Ekim 2016 tarihine erteledi.