Merdiven altı tatlı üretimi yapan firmalardan yenilmemesinin önemini vurgulayan Dilek Pastanesi Sahibi Yiğit Yazıcı, “Tatlılarda sıkça kullanılan sağlığa son derece zararlı maddelerden dolayı güvenmediğiniz yerlerden tatlı yemeyin” şeklinde konuştu.

Tatlılarda kullanılar katkı maddeleri neler ?

Doğal şeker pancarından üretilen doğal bir şeker yerine yapay sıvı tatlandırıcılar mevcut bunlara örnek olarak mısır şurubu ve benzeri yapay sıvı şerbetler gösterilebilir.

Aspartam, Nutrasweet ve Equal olarak da biliniyor Suni tatlandırıcılar gıda değil kimyasaldır.

Natamisin : Küflenmeyi önlemek için kullanılan bir katkı maddesidir. Dolayısıyla raf ömürlerini uzatır.

Yüksek Fruktoz Mısır Şurubu Kötü kolesterol seviyenizi (LDL) hızla yükseltir ve diyabet hastalığının oluşmasında rol oynar. Kansızlık, kalp büyümesi ve obeziteye de neden olur.

Bir çok çeşidi bulunan kimyasal katkı maddeleri doğal kullanılması gereken ürünler yerine kullanılıp insan sağlığı için ciddi tehdit oluşturuyor

Tüketiciler gerçek olamayacak kadar ucuz fiyatlı olan tatlılardan kesinlikle uzak durmalı ve güvendikleri, denetlenen yerlerden alışveriş yapmalılar.

Katkı maddeleri ne amaçla kullanılıyor ?

Tatlı üretiminde insan sağlığına zarar vermeyecek oranda kullanılması uygun olan katkı maddeleri bulunuyor. Bu katkı maddeleri küflenmeyi, bakteri oluşmasını ve ürünün erken bozulmasını önlüyor.

Fakat merdiven altı tatlı üreticileri hammadde maliyetlerini kısmak ve geliri arttırmak için bu yapay şeker oranlarını belirlenen ölçülerden çok daha yüksek tutarak insan sağlığına ciddi zarar vermekte.

Ürünlerimizin hiç birinde insan sağlığına zarar verecek katkı maddesi kullanmıyoruz !

İstanbul’da 47 noktada hizmet veren Dilek pastanesi zincirinin yönetim kurulu üyesi Yiğit YAZICI ''Çocuklarımıza yedirmediğimiz hiçbir şeyi başka birine yedirmeme ilkemiz doğrultusunda ürünlerimizin hiçbirinde insan sağlığına zararlı katkı maddesi kullanmıyoruz'' dedi.

Ürünlerimizi denetlenen, kontrolleri rutin yapılan fabrikamızda tamamen hijyen kurallarına uygun ve doğal hammedelerden elde edilen ürünlerle yapıyoruz diyen Yiğit Yazıcı, ''Sizlerin sofrasına hem faydalı hemde insan sağlına hiçbir tehdit oluşturmayacak tatlılar ulaştırıp yüzünüzdeki bir parça tebessüm olmayı umuyoruz'' dedi.

Pasta Sipariş

Online Pasta Sipariş