Hepimiz kendi başımıza elimizden gelenin en iyisini yapsak da, profesyonel diş temizliği plağı, yumuşak sarımsı birikimi ve ulaşamadığımız taşı ortadan kaldırır. Bu yumuşak birikim, yediğimiz yiyeceklerle beslenerek ağzımızda yaşayan ve çoğalan milyarlarca farklı bakteri türünden oluşur. Çoğu bakteri vücudumuzda çok fazla soruna neden olmadan yaşar. Ancak diş plağındaki bazı bakteriler sayı olarak büyüdüklerinde çürüklere veya diş eti hastalıklarına yol açabilir.
Diş Taşı Temizliği ağzınızdaki plak ve taş miktarını önemli ölçüde azaltarak çürük veya diş eti hastalığına yakalanma şansınızı azaltacaktır. Bununla birlikte, bazı kişilerin diş çürüğü veya diş eti hastalığına yakalanma riski daha yüksektir. Diş taşı temizlendikten sonra mutlaka hekim gözetiminde yapılması gerekmektedir.
Diş Taşı Temizliği ve Fiyatları
Sağlıklı bir yaşam sürerken çok güzel bir diş sağlığına sahip olmanız da gereklidir. Bununla birlikte, bugün insanların çoğu bir veya daha fazla diş problemi yaşamaktadır. Plak ve Diş taşı, birçok kişinin karşılaştığı yaygın diş problemlerinden bazılarıdır. Plak ve tartarın büyümesi birçok soruna yol açar. Dişlerin dış yüzeyinde ve diş eti çizgisi boyunca gelişen yapışkan yumuşak film, bu kısma plak denir. Plakların büyümesi uygun bir zamanda durmazsa plak, tartar adı verilen sert sarı ve kahverengi bir maddeye dönüşmeye başlar.
Diş Taşı Temizliği sadece diş eti çizgisinin üzerindeki diş minesinin cilalanması olarak düşünür. Ancak soruna neden olan plak genellikle diş eti çizgisinin altında da bulunur. Bakteriler çıkarılmazsa dişlerinizi destekleyen kemiği tahrip ederek dişlerin gevşemesine ve düşmesine neden olabilir. Diş taşı sorunları genelde ilerleyen süreçlerde diş eti çekilmesi sorunlarını da yanında getirmektedir.
Uzman Diş Kliniğinde Diş temizleme
Plak oluşumunun ciddi sağlık sonuçları olabilir. Plaktaki bakteriler, yediğiniz gıdalardaki şekerleri besleyerek asit oluşturur, bu da dişlerinize zarar verebilir ve çürüklere neden olabilir. Bakteriler ayrıca diş etlerinizi kötüleştirebilen toksinler üretir ve bu da periodontal hastalığa yol açar. Diş Taşı Temizliği ağız sağlığını korumanın çok önemli bir parçasıdır.
Diş temizlikleri, zamanla dişlerde oluşan plak ve tartar birikintilerini gidermek için tasarlanmıştır. Diş hekimleri, dişlere zarar vermeden nazikçe gidermek için özel aletler kullanır. Profesyonel diş temizleme tedavileri, periodontal hastalıkları önlemenin ve tedavi etmenin ve diş sağlığını korumanın birincil yoludur. Sizin için en doğru tedavi yöntemini seçecek olan kliniğimizde muayene olmak ve merak ettiklerinizi sormak için Beylikdüzü dişçi adresimizden bize ulaşabilir ve uzman ekiplerimizden bilgiler alabilirsiniz.