Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ilçesi kırsal kesiminde bomba yüklü bir traktör ele geçirildi. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK'lı ise öldürüldü.
Operasyon sırasında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK'lı terörist de öldü.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinin kırsal kesiminde bugün PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü bir traktörü belirleyen, güvenlik güçleri operasyon yaptı. Nereye ve hlangi eyleme götürüldüğü henüz bilinmeyen traktörün ele geçirilmesi sırasında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK'lı da öldürüldü.
Jandarmanın bölgede operasyonlarını sürdoürürken, traktördeki bomba da kontrollü olarak patlatılarak imha edildi.

ŞIRNAK OPERASYONLARININ BİLANÇOSU AÇIKLANDI

Şırnak'ta devam eden operasyonda 19 Mayıs tarihinde 2 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 1 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. 76 el yapımı patlayıcı ise imha edildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan PKK'lı teröristler tarafından 3 bina yakıldı. Yapılan aramalarda 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1824 fişeği, 500 Biksi makineli tüfek fişeği, 2 av tüfeği, 3 tabanca, 2 roketatar mühimmatı, 96 el bombası, 2 akü, 1 dürbün ve çok miktarda muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildi.

118 BİNAYI YAKTILAR

Şırnak'ta operasyonlarda bugüne kadar 404 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 1083 el yapımı patlayıcı imha edildi ve 118 bina operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan PKK'lı teröristler tarafından yakıldı.