Diyarbakır'ın Çınar ile Bismil ilçeleri arasında bulunan Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne PKK'lı teröristler bombalı araçla saldırı düzenlendi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Saldırıda 2 polis şehit oldu, 1 çocuk hayatını kaybetti. 8'i polis memuru toplam 25 kişi yaralandı" denildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda 2 polisin şehit olduğunu, 1 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıda 8'i polis toplam 25 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği ,teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Diyarbakır-Batman karayolu Bismil yol ayrımında bulunan vatandaşlarımızın gerek özel araçları ile gerekse toplu taşıma araçlarıyla yoğun olarak seyahat ettiği bölgede bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na yönelik 15 Ağustos 2016 günü saat 13.10 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2 polis memuru şehit olmuş, 1 çocuk hayatını kaybetmiştir. 8'i polis memuru olmak üzere toplam 25 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar ivedilikle en yakın hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Sivilleri de hedef alan bu patlamada şehit olan polis memurlarımıza ve hayatını kaybeden yavrumuza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi. 

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Diyarbakır'da Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı verildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Diyarbakır-Batman karayolundaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıya ilişkin başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Başsavcılıkça soruşturma kapsamında nöbetçi sulh ceza hakimliğine yayın yasağı kararı verilmesi yönünde talepte bulunulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi gereğince olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve istihbarat bilgilerinin deşifre edilmesinin engellenmesi ve mevcut olayda kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geldiği anlaşıldığı için savcılık talebi kabul edilerek yayın yasağı konulması talebinin kabulüne karar verildi."