Diz artroskopisi yapılmasının maksadı, dizde ki fiziksel olarak belli olmayan hastalıkları teşhis etmektir. Yapılan fiziksel muayeneler de eklemin içindeki hastalıklar anlaşılmaz. Bunun için diz artroskopisi yapılarak, detaylı bir kontrol yapılır. Cihazların özel kameraları bulunur. Son teknoloji ile üretilmiş kameralardır. Kolay teşhis yapılması için şarttır. Diz ağrılarının çoğu zaman sebebi, eklemle alakalı çıkar. Başka sebepler düşme ya da yaralanma gibi şeylerdir.

Diz Artroskopisi Nedir?

Bir ameliyat yöntemi olan diz artroskopisi kapalı olarak yapılır. Bu da hasta açısından avantajlı bir durumdur. Genel olarak hastalıkları bulmak için kullanılsa da kapalı ameliyat yöntemi ile tedavi amaçlı da kullanılır. Diz hastalıklarında çok etkili bir yöntemdir. Güvenilir olması ve başarı sağlaması açısından da sıklıkla tercih edilir.

Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Diz artroskopisi aşağıdaki problemler olduğu zaman uygulanır;

  • Menisküs yırtığı oluşması
  • Çapraz bağlarda yaşanan sorunlar
  • Nakil durumları ( kıkırdak)
  • Kaslar da aşırı gerilme durum
  • Kemik alınması
  • Diz de oluşan sıvı yoğunluğu

Diz Artroskopisi Faydaları

Diz artroskopisi hem avantajlı hem de faydalı bir yöntemdir. Açık ameliyata göre iyileşme oranı yüksektir. Ayrıca bir kesik ve dikiş uygulanmaz. Bu da hastanın günlük hayata adapte olması için, çok önemlidir. Dizdeki hastalıkların tanı ve tedavisi için faydalıdır. Hastanın ameliyatlı bölgesinde ağrı ya da enfeksiyon gibi bir sorun oluşma riski düşüktür.

Omuz Yırtığı Neden Olur?

Omuz yırtığı pek çok sebebe bağlı olarak oluşabilir. Omuz yırtığı oluştuğu zaman, farkedilir. Bölge de şiddetli ve sürekli bir ağrı vardır. Genel olarak kas yırtığı sonucu ortaya çıkar. Düşme, yaralanma ve darbe sonucu da ortaya çıkabilir. . Kişinin günlük yaşamını kısıtlar. Tedavi edilmesi önemlidir.

Omuz Yırtığı Belirtileri Nelerdir?

Kollar da güçsüzlük çok fazladır. Omuz yırtığı yoğun ağrı gibi şiddetli belirtiler verir.  Omuz ve kol bölgesinde bazen tamamen hareket sorunu olabilir. Akşamları ağrı daha yoğundur. Kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlıktır.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Kişiye ultrason çekilerek omuz yırtığı teşhisi konulur. Fiziksel muayeneye göre daha garantili sonuç verir.  Genel de güç kaybı yaşayan kişilere çekilir. Bu tip kişiler günlük hayatta çok zorluk yaşar. Hiç bir aktiviteye ağrıları yüzümden katılamaz. Bu yüzden mutlaka tedavisi şarttır.

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

Donuk omuz bir sendromdur ve normal bir ağrıya göre daha uzun sürer.  Bu hastalığın tanısı fiziksel muayene ile koyulur.  Omuzlarda ki eklemler çok fazla etkilenir ve yıpranır. Duruş normal değildir ve hareket kısıtlanması vardır. Bazen sorun yıllar içinde çok ilerler ve kişiyi rahatsız eder. Donuk omuz tedavi yöntemleri vardır.

Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?

Donuk omuz kaslarda sıkışma ile ortaya çıkar. Omuzlar sert ve çok gergindir. Hastalığa bağlı olarak, eklemler kalınlaşır. Hareket kısıtlılığı çok fazladır. İyileşme süreci uzun olsa da genel de başarılı sonuç verir.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

Bu rahatsızlık yani donuk omuz tedavisi için bir kaç yöntem vardır. Belirli aralıklarla iğne vurulabilir. Bu genel olarak olumlu sonuç veren bir yöntemdir. Ayrıca egzersiz de iyi gelir. Çok ileri boyuta gelmişse, ameliyat gerekebilir.

Sessiz olarak ilerleme gösterdiği için, başlarda anlamak zordur. İlerlediği zaman şiddetli oluşur. Uygulanan tedavi yöntemlerine bağlı olarak, iyileşme süreci değişliklik gösterir. Genel olarak donuk omuz tedavisinden bir sene ile üç sene içinde başarılı sonuç alınır.