Prof. Dr. Emre Alkin, yükselen dolar kuru ilerleyen zamanlarda düşecek mi? sorusuna yanıt verdi.

Dolar kurunda yukarı yönlü yaşanan sert fiyat hareketleri yerini belirlemek isteyen vatandaşın kafasını karıştırdı. Dolar edinmek isteyen yurttaş döviz kurlarının düşmesini beklerken bu soruya Prof. Dr. Emre Alkin cevap verdi

Dolar kurunun düşmesinin şartlarını dile getiren Emre Alkin saydığı şartlarla durumun ne dek zorlama olduğunu özetledi. Konuşmasında mevcut şartlar altında dolar kurunun düşeceğini Türk Lirası’nın layık kazanacağını söylemenin çok kuvvet olduğunu gösteren Emre Alkin “Düş kurmayalım ben düş kurmayı severim fakat bu alıcı hayaller kurmayı sevmem” diye konuştu.

"DOLAR KONUSUNDA DÜŞ KURMAYALIM"

Emre Alkin “ dolar kuru her yerde düşecek mi” sorusuna ironik bir şekilde cevap verdi. Emre Alkin konuşmasında “ Dolar kurunun düşme ihtimali daima var. İhtimalleri sıralayım isterseniz. Türkiye ile ABD arasındaki buzların iyice erimesi, Afganistan’daki kabil havalimanının boyunca Türk müteahhitler göre inşa edilmesi, AB ile Türkiye ilişkilerinin iyileşmesi, Suriye’de Esed rejiminin gitmesi için bütün ülkelerin mutabık olması Türkiye’de dolar kurunun gerilemesini sağlayabilir.” Diye konuştu. Dolar kurunun bedel kazanması için mevcut şartların tamamının besbelli durduğunu ifade eden Emre Alkin “Diplomasi ve siyaset en önemli etkenler ama teknik sebepler ve bir takım kırılganlıklar apaçık dururken Türk Lirası’nın istikrara kavuşacağını söylemek fazla baskı, düş kurmayalım Türkiye’nin önünde uzun bir yol var” dedi.

"DOLARDAKİ HER GERİ ÇEKİLME BİR FAYDA"

Dolar kuru düşerse ne yapalım sorusuna ise Emre Alkin “Öteki unsurlarda herhangi bir değişim yahut, kırılganlıklar hala devam ediyorsa, Merkez Bankası’ndaki döviz rezervlerinin durumu güçlenmezse dolar kurundaki her gerilemeyi döviz borcu ya da ödemesi olanların kendi lehlerine bir fayda olarak kullanması gerek diye düşünüyorum” şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Dolar-kuru-dusecek-mi-Prof-Emre-Alkin-acikladi/252788