Dolmabahçe Sarayı'nda muhafaza edilen, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid'den kalma herkes 46 kilogram 2 vazoyu her zamanki yerlerinde göremeyen vatandaşlar büyük hayret yaşadı...

Dolmabahçe Sarayı'nda muhafaza edilen, Sultan Abdülmecid'den kalma, her biri 46 kilogram olan som altından 2 vazonun akıbeti Meclis gündemine taşındı.

Konuya ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP'li Mahmut Tanal, Dolmabahçe Sarayı'nda vazoları her zamanki yerlerinde göremeyen vatandaşların endişeye kapıldığını belirtti. Toplam 92 kilogram ağırlığındaki altın vazoların şu lahza nerede olduğunu, kaçırıp kaçırılmadıklarını sordu.

Tanal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a yanıtlaması talebiyle yazılmış soru önergesi verdi.

KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPILMASINI İSTEDİ

Altın vazolar hakkında kamuoyunun aydınlatılmasını isteyen Tanal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Bakan Ersoy'dan şu soruların yanıtını istedi:

– Toplamda 92 kilogram ağırlığındaki som altından 2 tarihi vazo acilen Dolmabahçe Sarayı'nda mıdır? Olur Ya Dolmabahçe Sarayı'ndaysa vazolar ziyaretçilerin görebileceği şekilde sergilenmekte midir? Şayet sergilenmemekteyse bunun gerekçesi nedir? Vazolar hangi sebeple sergilenmemektedir?

– Sultan Abdülmecid'den kalma altın vazolar şu lahza nerede sergilenmektedir?

– Dolmabahçe Sarayı'nı gezerken vazoları her zamanki yerlerinde göremeyen yurttaşlar, değerli 2 iki vazonun akıbetine ilişkin endişeye kapılmıştır. Som altından olan, her biri 46 kilogram ağırlığındaki 2 vazo kayıp mıdır? Herhangi bir müdahaleden dolayı, kaza nedeniyle hasar mı görmüştür?

– Som altından vazolar şu lahza nerede muhafaza edilmektedir? Vazoların bulunduğu yer belirli değilse, bilinmemekteyse bu altın vazolar birileri tarafından kaçırılmış mıdır? Ola Ki vazolar kaçırıldıysa konuya ilişkin soruşturma başlatılmış mıdır? Vazolar kayıpsa, kaçırıldıysa herhangi bir operasyon yapıldı mı, yapılıyor mu ya da yapılacak mı?

– Dolmabahçe Sarayı'nda olması gereken altın vazoların şu an nerede olduğu, başlarına bir şey gelip gelmediği, kayıp olup olmadıkları, her tarafta sergilenip sergilenmeyecekleri konusunda kamuoyuna tanımlama yapılacak mıdır?

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Dolmabahce-deki-92-kilo-agirligindaki-altin-vazolara-ne-oldu/251878